ANNONCE

Falck: Gode råd til bilen i vinterperioden

21. januar 2012 06:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Falck: Gode råd til bilen i vinterperioden
Billede mangler

Selv om vinteren indtil videre har skånsom, kan der være sne og slud på vej, og det er en god anledning til at gå bilen efter.
 
Glatte veje, salt, der tærer på bilen, døde batterier. Vinteren står for døren, og det er en god idé at sørge for, at bilen er klar til sæsonens udfordringer. Redningschef Heino Svenningsen fra Falck har her samlet en række tips til, hvordan du gør bilen klar til vinter.
 Sprinklervæsken
Forbruget af sprinklervæske stiger om vinteren, så tjek standen og fyld jævnligt op. Hvis ikke strålen rammer, hvor den skal, kan du justere den med en knappenål.
 Vinduesviskerne
Viskerne bruges mest om efteråret og vinteren og er med til at sikre dit udsyn. Tjek at gummiet ikke er blevet hårdt eller er revnet, så de fungerer effektivt.
 Batteriet
Batteriets kræfter formindskes, når temperaturen falder, samtidig med, at der er større forbrug på batteriet til eksempelvis sæde- og rudevarme, viskere og ventilation. Få genopladet batteriet og rens polerne for ir eller skift det eventuelt helt ud.
 Bremserne
Velfungerende bremser er altid vigtige, og vinterens komme er blot endnu en lejlighed til at få tjekket dem. Overlad det til mekanikeren.
 Rustbeskyttelsen
Saltede veje og vådt føre er rustens bedste ven. Masser af firmaer tilbyder professionel rustbeskyttelse, men du bør også selv jævnligt spule snavs, der holder på fugt, og salt væk. Vær særlig opmærksom på undervogn, hjulkasser og dørpaneler.
 Olien
En omgang frisk olie er altid godt, inden vinteren sætter ind. En fuldsyntetisk olie er god til de fleste nyere biler og især om vinteren, fordi den er tyndtflydende og løber let gennem motoren – også når det er frostvejr. Skift samtidig oliefilteret. Brug kun den olietype, som foreskrives i instruktionsbogen.
 Vinterdæk eller ej
Kig på dit behov. Er du afhængig af bilen, når der er masser af sne, bør du overveje at skifte til vinterdæk. Har du mulighed for at lade bilen stå, når sneen er over os, så er sommerdæk at foretrække. Uanset type bør du have 3 mm mønster – også selv om loven siger 1,6 mm.
 Kølervæsken
Frost kan sætte bilen ud af drift og i værste fald ødelægge din køler. Sørg for at frostsikre med kølervæske, der yder beskyttelse ned til -35 grader.
 Lakken
En god lakforsegling forlænger bilens levetid, og det kan med fordel gøres op til vinter. Stenslag, ridser og andre mindre skader udbedres med en lakstift, som kan fås hos din mekaniker.
 Lys
Hvis du selv har skiftet pærerne i bilens lygter i løbet af året, er det en god ide at få indstillingen tjekket hos din mekaniker.
 Andre tip
Det er en god idé at smøre låsene med låseolie og give bilens gummilister en gang silikonespray.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu