Falck: Husk mobil, tæpper og sneskovl

18. marts 2013 09:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Falck: Husk mobil, tæpper og sneskovl
Billede mangler

Sneskovl, varme tæpper og en fuldt opladet mobiltelefon. Det er ifølge Falck bilisternes »overlevelsessæt« mandag, når snestormen fyger ind over Danmark.

 

»Men før man overhovedet sætter sig ind bag rattet, skal man tænde for radioen eller gå på nettet og tjekke vejrsituationen i ens nærområde,« forklarer Andreas Beck, der er pressechef for Falck.

En grundig morgengranskning af vejret afgør nemlig, om der er behov for at fylde bilen med vinterligt ekstraudstyr. Da det ikke er alle steder i landet, at snestormen rammer, råder Falck danskerne til at spørge sig selv om, hvor stor risikoen er for at køre fast i en snedrive i deres lokalområde.

»På regionalt plan er risikoen for at trille af vejene stor, da der er varslet store mængder sne og snefygning,« siger Andreas Beck.

Det er især Sønderjylland, Fyn, Sydsjælland og Lolland-Falster, der bliver ramt. I disse områder anbefaler Falck, at man kører forsigtigt og tager hensyn til medbilisterne i trafikken.

»Generelt er danskerne rigtig gode til at holde øje med, hvordan trafikken flyder, og de sidste tre måneder har jo været et langt glatførekursus, så bilisterne er godt rustet,« siger han.

Andreas Beck forventer, at Falcks regionale afdelinger i Sønderjylland og på Fyn får travlt, og han understreger, at Falck er klar til at sætte ekstra mandskab ind.

»Det hele afhænger selvfølgelig af Kong Vinter og hans vilje, men vi er godt forberedt på snestormen,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu