ANNONCE

Faldt om og døde

24. december 2020 11:21 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

En af rockmusikkens helt store guitar-ekvilibrister er pludselig gået bort.

Faldt om og døde
Den amerikanske Rock-guitar ekvilibrist Leslie West er død. Han blev 75 år. Foto: Scanpix/

Den amerikanske rockguitarist, vokalist og sangskriver Leslie West er pludselig død. Han faldt om med hjertestop i sit hjem i Florida onsdag den 23. december og blev bragt på hospitalet, hvor han døde uden at være kommet til bevidsthed.

Det skriver blandt andet Deadline.

Leslie West, der var en de helt store rock-guitar ekvilibrister i en tid, hvor også navne som Jimi Hendrix, Eric Clapton og Jimmy Page indtog scenerne, er først og fremmest kendt fra det legendariske hard rock-band Mountain. Et band han selv var med til at grundlægge på Long Island, New York, i 1969. Blandt andet sammen med Cream-producent og bassist Felix Pappalardi.

Bandet opnåede blandt andet den store ære at blive programsat mellem Canned Heat og Grateful Dead på andendagen på Woodstock festivalen, hvilket placerede dem blandt de allerstørste.

Leslie West vil også blive husket som stemmen bag bandets mega-hit ‘Mississippi Queen’, der var en del af Mountain debut-albummet ‘Climbing’, der udkom i 1970.

Leslie West efterlader sig sin hustru Jenni Maurer som han giftede sig med på scenen ved en Woodstock 40 år jubilæumskoncert i 2009.

Han blev 75 år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu