ANNONCE

Falsk betjent fuppede ægtepar

15. maj 2020 10:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Ringede fra samme nummer som politiet - og det fik ægteparret til at udlevere nem-ID og kortoplysninger.

Falsk betjent fuppede ægtepar
Det ældre ægtepar blev snydt til at udlevere Nem-ID samt oplysninger om kreditkort. Arkivfoto.

Et ældre ægtepar fra Nykøbing er blevet taget godt og grundigt ved næsen og udleverede både NemID og kortoplysninger til en person, der udgav sig for at være fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Onsdag eftermiddag blev ægteparret ringet op af en person der kaldte sig for “Victor Hansen”. Han fortalte, at han var betjent og efterforskede en sag om tyveri fra parrets bankkonti.

På telefon stod telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi, og for at sandsynliggøre historien yderligere, blev parret ringet op fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi – eller det var i hvert fald det nummer, der stod på telefonen.

Under samtalen lykkedes det at få lusket flere personlige oplysninger her i blandt oplysninger om kort og NemID ud af parret.

En fupmager

Imidlertid fattede en pårørende til ægteparret mistanke og fik bekræftet, at der var tale om en lurvet fupmager. Deres konti blev straks spærret, og sagen efterforskes nu som en sag om uberettiget anvendelse af betalingskort.

– Heldigvis nåede ingen at hæve penge fra ægteparrets konti. Så der er altså ikke sket noget, siger kommunikationsmedarbejder Palle O. Hansen, Midt- og vestsjællands Politi til Newsbreak.dk.

– Vi ville i øvrigt aldrig bede om NemID eller kortoplysninger. Men det er klart, at når nu der står vores nummer på telefonen, så gør det fup-opkaldet mere troværdigt, siger Palle O. Hansen.

I døgnrapporten for Midt-. og Vestsjællands Politi slår vagtchefen desuden fast:

Hverken politiet, banker eller Nets ringer til folk og beder om oplysninger om betalingskort, NemID eller lignende personlige informationer. Derfor skal man altid være ekstra på vagt, hvis det sker, og i givet fald afvise den pågældende og selv tjekke op med politiets servicecenter, om der er tale om en reel henvendelse.

Newsbreak.dk forsøger at få en kommentar fra Telebranchen om hvordan disse fupopkald lykkes med at få politiets numre til at vises på telefonen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu