ANNONCE

Falsk fattig kan skade de nødlidende i julen

30. november 2011 07:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Falsk fattig kan skade de nødlidende i julen
Billede mangler

Mere end 18.000 danskere har i år søgt julehjælp, men det er usikkert, om der er vilje til at hjælpe dem, efter de seneste dages debat om fattigdom.
Sådan lyder bekymringen fra organisationer, som forsøger at hjælpe samfundets fattigste, skriver Kristeligt Dahblad.
Bekymringen er opstået i kølvandet på diskussionen, om hvorvidt SF’eren Özlem Cekics eksempel på en fattig dansker, overhovedet var fattig.
Cekic fremhævede en kvinde, som får 15.728 kroner efter skat hver måned til sig selv og sit barn, som et eksempel på en af Danmarks nødlidende.
Men faktisk er Carins indkomst 3.000 kroner højere end fattigdomsgrænsen, og hun er for rig til for eksempel at få hjælp fra Mødrehjælpen, forklarer direktør i Mødrhjælpen, Mads Roke.
“Det er vigtigt at få kød og blod på fattigdom, men dette var nok ikke det bedste eksempel,” siger han til Kristeligt Dagblad.
Både i Dansk Folkehjælp og Frelsens Hær frygter man, at Cekic har skadet de nødlidendes sag.
“Jeg håber ikke, at det vil skade vores indsamling, men det er da uheldigt for debatten om fattigdom i Danmark, at man har fundet en case, der tjener mere end OECD’s fattigdomsgrænse. Der burde være masser af eksempler at tage af,” siger informationschef i Frelsens Hær, Lars Lydholm, til Kristeligt Dagblad.
Kilde: Kristeligt Dagblad

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu