Falsk hjemmepleje viste sig at være tricktyve

27. februar 2012 13:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Falsk hjemmepleje viste sig at være tricktyve
Billede mangler

“Goddag, vi er fra hjemmeplejen.”
Under det påskud ringede to kvinder fredag omkring klokken 18 på hos en 88-årig kvinde på Provstevænget i Roskilde.
Da den 88-årige normalt får hjælp fra hjemmeplejen, lukkede hun derfor kvinderne ind. Men mens den ældre dame var med den ene kvinde i køkkenet, havde den anden kvinde gennemrodet en kommode i soveværelset og stjålet kontanter.
En halv time senere ringede to mænd og en kvinde på døren hos en 81-årig i samme opgang, hvorefter de to mænd trængte ind i lejligheden og én af dem stjal kontanter fra en skuffe i soveværelset.
Klokken 19 var det en 80-årig kvinde i ejendommen, der overraskede en ung kvinde i entreen. Kvinden forsøgte under skubben til den 80-årige og forskellige påskud at komme ind i lejligheden, men dog uden det lykkedes, da den 80-årige i en fem til otte minutter kæmpede imod og fik låst sin dør.
De tre episoder kommer bag på politiet, fortæller kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.
“Tricktyveri hos ældre sker engang imellem. Det bliver måske anmeldt en til to gange om måneden i hele vores politikreds, så det er usædvanligt, at vi har haft tre tricktyverier i den samme opgang på den samme dag og med så kort tidsrum imellem,” siger han til Newspaq.
Politiet har derfor en formodning om, at den ene kvinde er den samme, som går igen, og der er tale om, at gerningsmændene arbejder sammen om tricktyverierne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu