Falske betjente på spil: Sådan gør de

24. februar 2020 20:35 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Hele tre sager i samme politikreds.

Falske betjente har i den grad været på spil – og snydt flere ældre medborgere.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

(I galleriet over artiklen kan du se, hvad du skal og ikke skal gøre, hvis du bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være betjente).

Artiklen fortsætter under videoen

I alt har det været hele tre episoder, hvor falske betjente har forsøgt at svindle.

Eskemosevej, Herfølge

Klokken 15.40 anmeldte datteren til en 86-årig kvinde, at moderen omkring klokken 13.30 havde haft besøg af en mand, som var iført mørkt uniformslignende tøj og sagde han kom fra politiet.

Kvinden havde også fået et telefonopkald fra en person, som oplyste, at det var politiet. Den falske betjent havde bedt om kvindens hævekort, bankkort, kontanter og den 86-åriges telefonnummer.

Kvinden havde bedt om at se ”betjentens” politiskilt, men var blevet nægtet dette. Den 86-årige turde ikke andet end at udlevere de ting, som den falske betjent bad om.

Langetoften, Osted, Lejre

Klokken 17.47 fik politiet anmeldelse om, at en 92-årig kvinde omkring klokken 16.40 havde fået et opkaldt fra en person hun ikke kendte.

Manden i røret udgave sig for at være fra politiet, og sagde at en af hans kollegaer ville banke på hendes dør. Kort efter opkaldet mødte en mand op ved hendes dør, hvor han udgav sig for at være politibetjent.

Han udspurgte kvinden om hun havde nogen værdigenstande, så som smykker, dankort og kontanter.

Den 92-årige gav ikke den falske betjent nogen værdier, før han igen forlod stedet.

Den 92-årige beskrev manden som: Dansk af udseende, 170-175 cm høj, slank, lys hud, iført kasket, sort tøj og sorte briller. Han ankom til stedet til fods.

Langetoften, Osted, Lejre

Klokken 22.42 kom endnu en anmeldelse om tricktyveri mod en ældre kvinde. En 83-årig kvinde blev omkring klokken 15.00 kontaktet på sin bopæl, hvor en mand udgav sig for at være fra politiet.

Under påskud af at ”politiet” skulle tjekke numrene på den 83-åriges pengesedler, blev hun franarret 7000 kroner i kontanter.

Den 83-årige beskrev manden som: Dansk af udseende, 180-190 cm høj, lys i huden, brunt hår. Ingen skæg. Talte dansk. Iført mørkt tøj.

“Politiet efterforsker nu de tre sager om tricktyveri, som er meget grove idet gerningsmanden misbruger borgernes tillid til politiet”, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu