ANNONCE

Falske pressekort til salg på nettet

22. august 2017 17:31 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Dansk Journalistforbund advarer mod falske pressekort.

Det er ikke ualmindeligt kendt, at et pressekort kan give adgang til steder, hvor andre end journalister ikke kan komme – blandt andet bag politiets afspærringer eller til profilerede retssager. Nu er disse kort til salg på nettet. Det skriver Dansk Journalistforbunds fagblad Journalisten.

Det er Dansk Journalistforbund, der udsteder kortene til sine medlemmer, der på den måde kan godtgøre, at de har en gyldig grund til at være på for eksempel et gerningssted. Eller blot som identifikation.

Det er webshoppen Dream Market, der har sat kortene til salg – man skal blot indsende pasfoto, navn, fødselsdato og underskrift, så kommer kortet inden for tre uger. Pris: 1000 kroner. Eller rettere: 0,04019 bitcoins.

– Det er helt forrykt. Det lyder som misbrug af det vigtige arbejdsredskab, som pressekortet er for mange af vores medlemmer. Vi kan selvfølgelig ikke have, at nogen sidder og laver piratkopier af vores pressekort, siger Dansk Journalistforbunds kommunikationschef, Troels Johannesen, til Journalisten.

Ifølge Troels Johannesen er det første gang, Dansk Journalistforbund er bekendt med, at der sælges kopier af pressekortene.

De pressekort, der sælges, er dog ikke af den opdaterede slags, men dem, med et ældre design.

Webshoppen Dream Market ligger ifølge Journalisten på det såkaldte ”dark web”. Det gør det meget svært at spore både købere og sælgere.

Journalisten har skrevet til “mikedelacruz”, der står som sælger af kortene, og bedt om et interview. Uden held.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu