ANNONCE

Falske sms’er hærger: Klik IKKE på dem

20. juni 2019 13:17 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Har du modtaget SMS'er fra Netto om, at du har vundet en præmie eller kan deltage i kundeundersøgelse, er det en falsk SMS.

Den danske supermarkedskæde Netto er blevet gjort opmærksomme på, at der er SMS’er i omløb, hvor modtageren kan vinde en præmie eller deltage i en kundeundersøgelse.

SMS’erne indeholder et link, der beder om personlige oplysninger som bankoplysninger.

Facebook advarer Netto om to falske SMS’er der netop er i omløb. Afsenderen er på den ene SMS er Nett0, stavet med et nul til sidst. Mens den anden er med det velkendte sort-gule logo.

Og det er typisk sådan, at svindlere arbejder, når de benytter sig af metoden Phishing.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte Peter Kruse, sikkerhedsekspert tidligere fortalt til Newsbreak.dk.

Slet beskederne

Netto opfordrer alle, der har modtaget en af de to SMS’er til at slette dem med det samme. Og de oplyser endvidere, at hvis du er kommet til at trykke på linket i SMS’en og har tastet dine bankoplysninger, så skal du kontakte din bank med det samme.

Ifølge Netto er deres juridiske afdeling underrettet om svindlen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu