ANNONCE

Familie på fire tæsket ihjel med forhammer

11. juni 2019 22:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Familien forsvandt i 2010. Fundet af deres lig fire år senere førte til en frygtelig sandhed.

En familie på far, mor, og deres 3-årige og 4-årige søn blev tæsket ihjel med en tung hammer af Charles “Chase” Merritt. Sådan lyder dommen fra en jury i byen San Bernardino i Californien USA.

CBS News skriver, at dommen faldt over Charles “Chase” Merritt 10. juni. Det bliver starten på enden af en sag, der startede tilbage i 2010, da familien McStay, der bestod af far Joseph, mor Summer samt sønnerne Joey og Gianni McStay, forsvandt sporløst fra deres hjem i San Diego.

De første forlydender var, at familien sidst blev set 4. februar 2010, mens familiens bil blev fundet nær grænsen til Mexico, fire dage senere. Familiens forsvinden var mystisk – af flere årsager. På den ene side fandt politiet ingen tegn på, at der var foregået noget kriminelt i familens hus. På den anden side var det åbenlyst for de pårørende, at familien ikke havde planlagt at rejse væk i længere tid.

CBS News skrev tilbage i 2010, at familiens hunde var efterladt udenfor uden mad, og i huset fandt man desuden Summers solbriller.

– Hun kan ikke se uden briller. Hun ville have taget dem med, sagde Blanche Aranda, Summers mor, tilbage i 2010, ifølge CBS News.

Politiets første teori

Ifølge politiets videre efterforskning, kunne noget tyde på, at Joseph og Summer havde planlagt at tage børnene med en tur til Mexico, men der var ifølge politiet intet umiddelbart, der kunne forklare, hvorfor familien derudover var forsvundet sporløst fra jordens overflade. Sådan skrev CBS News i foråret 2010, nogle uger efter, at familien forsvandt. I 2013 var konklusionen den samme fra myndighedernes side.

CBS News skrev i april 2013, at FBI havde overtaget sagen, fordi man mente, at familien McStay befandt sig i Mexico. Man baserede blandt andet den teori på videooptagelser, der viste fire personer gå langs grænsen til Mexico i tiden omkring familiens forsvinden. Pårørende til familien McStay afviste dog, at de fire personer var Joseph, Summer og deres to sønner, ifølge CBS News.

Fire lig og en hammer

I november 2013 blev Josephs far, Patrick McStay, kontaktet af myndighederne. De havde fundet skeletrester af fire mennesker i Mojave-ørkenen i Californien, USA. Patrick blev kontaktet, fordi man fra myndighedernes side med sikkerhed mente at have fundet Joseph og Summer, og at man derudover forventede, at man også havde fundet deres sønner.

– Det ser ud til, at ligene har været der i et stykke tid, lød det, ifølge CBS News, fra myndighederne tilbage i 2013.

Sagen tog hermed en radikal drejning væk fra den oprindelige teori om, at familien var forsvundet frivilligt, og en talsperson for myndighederne gjorde det da også i november 2013 klart, over for CBS News, at man nu arbejdede med en drabssag. Foruden fundet af de fire lig, havde man i nærheden af gravene også fundet en tung forhammer, der siden blev en del af beviserne mod Charles “Chase” Merritt.

Anholdelsen

Der skulle dog gå nok et års tid, før politiet fik det, der viste sig at være det endelige gennembrud. CBS News skrev 7. november 2014, at Charles Merritt var blevet anholdt og sigtet for drabene på Joseph, Summer, Joey og Gianni McStay.

Nyheden gav de pårørende muligheden for at få svar på, hvad der faktisk var sket med mor, far og de to sønner.

– Joseph var en fantastisk bror og far. Han ville have gjort alt for at beskytte sin familie, sagde Michael McStay, bror til Joseph, da det kom frem, hvem politiet havde anholdt og sigtet i sagen.

Et muligt motiv

Ifølge politiet dræbte han familien i deres hjem, før han flyttede ligene 160 kilometer til den ørken, de år senere blev fundet gravet ned i. Ifølge SB Sun havde anklagemyndigheden få konkrete beviser på, hvem der faktisk dræbte familien. Til gengæld fandt man Merritts DNA på rat og gearstang på familiens bil, der blev fundet i nærheden af den mexicanske grænse.

Ifølge anklagemyndigheden handlede hele sagen, for Charles Merritts vedkommende, om penge. Han byggede springvand, Joseph solgte, og det var ifølge anklagemyndigheden en strid om penge, der gjorde, at de fire mennesker blev dræbt, fjernet og gravet ned. Merritt selv fortalte efterforskerne, at han sidst så familien samme dag, som de forsvandt.

Ifølge CBS News kunne man spore Merritts telefon til det område, familien blev fundet døde i. Telefonen belv sporet tilbage til den tid, familien  forsvandt i.

Den endelige dom

Der gik yderligere fire år, før Charles “Chase” Merritt blev kendt skyldig i at have dræbt familien. Ifølge politiet blev Joseph og Summer med sikkerhed tæsket til døde med en forhammer, der stammede fra deres eget hjem. Det kunne ikke med samme sikkerhed siges, hvordan de to børn blev dræbt, men eksperter i sagen var så sikre, som de kunne være på, at børnene ikke var døde af naturlige råsager.

Ifølge CBS News arbejdede Merritt på en bog om familiens forsvinden, da han blev anholdt. I bogen skulle han argumentere for, at Joseph mente, at Summer prøvede at forgifte ham.

Med det er sagen på den ene side på vej mod en afslutning, men Merritts forsvarer, James McGee, insisterer på sin klients uskyld.

– De har ført sagen mod hans person og ikke sagens fakta, sagde James McGee til juryen i sagen, ifølge CBS News.

Sagens anklager Britt Imes erkender selv, at der er mange indicier og ikke mange beviser, der peger på, hvem der dræbte familien, og hvorfor de skulle dø. Britt Imes siger dog også, ifølge CBS News, at sagen mod Merritt er meget overbevisende.

De peger på, at de har sandsynliggjort, at Merritt havde et økonomisk motiv for at slå familien ihjel, at han forsøgte at svindle sig til deres penge, efter familien forsvandt, og at der er digitale spor, der peger i retning af, at Merritt har været der, familien blev efterladt.

Den endelige dom over Charles Merritt mangler endnu at blive afsagt. Han risikerer at blive dømt til døden. CBS News skriver, at juryen skal tage stilling til straffen i en sag, der starter 11. juni.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu