ANNONCE

Familie savner svar efter drab på Stine

23. marts 2021 21:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

39-årige Stine Kitt Jørgensen blev dræbt på Oringe, det psykiatriske hospital i Vordingborg, mens Region Sjælland stod for sikkerheden

Familie savner svar efter drab på Stine
Stine blev fundet dræbt den 27. februar. Genrefoto.

Citathistorie: TV Øst.

Den 27. februar blev Stine Kitt Jørgensen fundet kvalt i den lukkede afdelings aflåste rygergård. Familien forstår ikke, hvordan drabet kan være sket, mens Psykiatrien Syd i Region Sjælland stod for sikkerheden.

– Hun er på en lukket afdeling, og hendes frihed er blevet taget fra hende. Hun kan ikke tage ansvar for sig selv, der har man vurderet, at dét skulle hun have hjælp til. Selvfølgelig har man altid selv et ansvar, men de har også et ansvar, siger Karoline Bess Andersen til TV2 ØST, der er kusine til den dræbte.

TV2 ØST har fået adgang til Stine Kitt Jørgensens journal fra Oringe.

Ifølge journalen finder personalet Stine Kitt Jørgensen i en rhododendronbusk inde på den lukkede afdeling i rygergården, hvor hun lå kold, livløs og blå. Hun har mærker på halsen svarende til en cykellås, som findes ved siden af. Personalet trykker alarm klokken 12:49, ambulancefolkene forsøger genoplivning, men klokken 13:09 erklæres hun død.

Hvor var personalet?

Anna Birgitte Larsen, der er mor til den dræbte, fortæller, at de til et møde får at vide, at der var fem ansatte til seks patienter den dag.

– Hvor har personalet været? I journalen noterer man, at hun var meget højrystet. Derfor burde alle alarmklokker ringe, når der så bliver stille, siger hun til TV2 ØST.

Region Sjælland har ikke ønsket at svare på TV2 ØSTs spørgsmål men skriver i en mail, at de har iværksat en intern undersøgelse, der endnu ikke er færdig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu