Familieapp får far anholdt for brandstiftelse

13. februar 2020 08:33 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han nægter sig skyldig.

Familieapp får far anholdt for brandstiftelse
Via appen kunne politiet spore sig ind på den mistænkte. Genrefoto.

Politiet i Vermont var kreative i jagten på en brandstifter. Forbes skriver, at politiet overtalte sønnen til en mistænkt til at give dem adgang til familiens private sociale netværk. På den måde kunne politiet se, hvor faderen var, da en brand hærgede hans tidligere arbejdsplads og gjorde skade for næsten 7 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Ifølge politiet skete branden 13. januar 2020, og de efterfølgende undersøgelser pegede på, at der var tale om en påsat brand. De næste to uger efterforskede politiet mulige spor efter brandstifteren, hvilket førte til, at man kunne anholde og sigte 40-årige Glenn Hill for at så bag branden.

De oplysninger har politiet selv offentliggjort i en pressemeddelelse, men ifølge Forbes førte vejen mod anholdelsen af Glenn Hill altså politiet forbi hans søn og appen Life360.

Hvad er Life360?

Life360 er en smartphoneapp, der fungerer som et socialt netværk for familier og andre grupper af mennesker, så de kan dele deres lokationer og andre oplysninger med hinanden. En af appens funktioner er muligheden for at kunne se, hvor andre medlemmer af ens familie opholder sig i realtid.

Sådan blev Glenn Hill anholdt

Forbes.com skriver, at politiet i efterforskningen af Glenn Hill opdagede, at en af hans sønner brugte Life360, så far og søn kunne se, hvor hverandre befandt sig i realtid.

Politiet fandt også ud af, at en betalingsudgave af Life360 giver brugeren mulighed for at se, hvor andre medlemmer af det sociale netværk har opholdt sig tidligere, og det blev et vigtigt skridt på vejen mod anholdelsen af Glenn Hill.

Politiet talte først med Glenn Hills hustru, og efterfølgende tog betjent Todd Ambroz fat i sønnen, der for øjnene af politiet opgraderede appen til den udgave, der gav adgang til aktivitetshistorikken.

Forbes.com har fået aktindsigt i politiets efterforskning, og her kan man angiveligt læse, at betjent Todd Ambroz på stedet fik adgang til Glenn Hills gøren og laden de seneste 30 dage.

På dagen for brandstiftelsen kunne politiet se, at Glenn Hill havde været i nærheden af arnestedet i det tidsrum, man mener, at branden opstod.

Flere data

Politiet gik efterfølgende til virksomheden bag appen, også kaldet Life360, og her fik de adgang til endnu flere data, der viste, hvad Glenn Hill angiveligt havde foretaget sig, den dag branden opstod.

Hill selv nægter sig skyldig i sagen. Det lokale medie Wcax skriver, at branden formentlig opstod i Hills egen bil, og at han blev fængslet mod en kaution på godt 35.000 danske kroner.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu