ANNONCE

Familiefar i chok: Kunne være gået helt galt

19. februar 2021 19:03 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

En hyggelig strandtur var ved at forvandle sig til et mareridt, da den ældste datter pludselig forvandt i kviksandet

Det var en gåtur ved stranden tæt på sommerhuset i Vorupør som så mange andre for familien Becker fra Silkeborg.

De to piger på to og syv løb rundt på stranden, Verner Becker og hustruen gik med hunden, Vesterhavet bruste, alt var, som det skulle være.

Lidt indtil de hørte den syvårige Line skrige bagude.

Far og mor vendte sig om, og kunne se, at datteren var sunket i sand til maven.

– Jeg løb tilbage og begyndte at hjælpe hende op. Men jeg var nødt til at slippe hende, fordi jeg selv begyndte at synke i, forklarer Verner Becker i telefonen fra sommerhuset.

– Jeg kom op på en mere fast sandkant og kunne få hende op, fortsætter han.

Kunne have gået helt galt

Verner Becker kan ikke lade være med at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis afstanden mellem dem på gåturen var blevet endnu længere, og havets brusen havde overdøvet datterens skrig.

– Var vi kommet 100 meter længere frem, havde vi måske ikke kunne høre hende. Det kunne have gået helt galt, siger Verner Becker og bliver stille for en stund.

Familien har haft sommerhuset i tre år og er vant til at færdes på stranden. Verner Becker er desuden fra Brønderslev i Nordjylland og er hele sit liv kommet på stranden ved Løkken og er dermed vant til Vesterhavet.

– Der var jo ingen af os, der tænkte på, at der kunne være kviksand. Alt så jo ud, som det plejer, siger han.

Hunden sank i

Da familien efterfølgende talte hele episoden igennem, viste det sig, at selv hunden var sunket i på et tidspunkt, men havde selv kæmpet sig fri fra kviksandet.

Den lokale strandfoged Michael Mørk siger til Newsbreak.dk, at en voksen mand typisk kun kan synke ned til knæhøjde, og at denne type kviksand ikke er noget, man forsvinder i.

Verner Becker er nu noget mere skeptisk efter både denne oplevelse, men også efter at have hørt om den tidligere situation, hvor en voksen mand ikke kunne komme op af egen hjælp, men hvor det krævede en større redningsaktion at få ham op.

Kviksandet ved Vesterhavet opstår ved de velkendte smalle åer, der har udløb i havet. Når der er er meget smeltevand, som de seneste dage, løber vandet var åen ind under sandet og ud i havet.

Se flere billeder fra stedet i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu