ANNONCE

Familier fanget i kviksand

19. februar 2021 13:01 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Et større stykke strand ved Thy er spærret i øjeblikket og minimum ugen ud

To familier fik sig en slem forskrækkelse, da de var ude at gå tur på stranden ved Bøgsted Rende lidt nord for Vorupør i Thy.

Smeltevand ved åens udløb blandet med havvand havde skabt kviksand. Det oplevede en mor, far og deres to sønner. Den ene søn sank ned i kviksandet til livet, mens moren sank i til låret, har de fortalt til Nordjyske.

De kom heldigvis fri ved egen hjælp.

Selvom det er en chokerende oplevelse, lyder rådet fra den lokale strandfoged Michael Mørk:

– At man tager den med ro. Kviksand herude er ikke noget, man forsvinder i. En voksen mand kommer bare ned i knæhøjde. 50 til 60 centimeter er nok det, man max. kan synke ned i. Men hvis man er våd og kold og synker ned, så er det selvfølgelig en træls oplevelse, siger Michael Mørk til Newsbreak.dk.

Han har været kontakt med ydereligere en mand, der sammen med sin datter og barnebarn var sunket i kviksandet til midt på låret og også kommet fri ved egen hjælp.

Stranden spærret

Nu er et større stykke strand spærret af, og Michael Mørk vurderer, at det minimum vil være spærret af til søndag i uge syv, måske længere tid.

Midt- og Vestjyllands politi advarede allerede torsdag om problemerne med kviksand:

Hvis man ser et såkaldt indhav, som er en sø, der dannes midt på stranden typisk ved en smal ås udløb, lyder rådet fra Michael Mørk:

– Aldrig passere det ned på stranden, men på den side, der ligger op mod klitterne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu