ANNONCE

Fanger i masseslagsmål

31. august 2016 20:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et masseslagsmål i fængslet Enner Mark har fået Fængselsforbundet og Kriminalforsorgen i totterne på hinanden.

Fanger i masseslagsmål
I går udbrød der masseslagsmål i fængslet Enner Mark ved Horsens. Foto: Claus Fisker.

Der udbrød et voldsomt masseslagsmål i går i Enner Mark Fængsel ved Horsens. Der skriver dr.dk.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, frygter, at episoden er styret af banderne for at skabe utryghed i fængslet.

En fange blev overfaldet, tilsyneladende umotiveret, af en medindsat, hvorefter de andre indsatte blandede sig i slagsmålet. Og det er ikke normalt, fortæller formanden:

– Normalt vil alle andre fanger enten holde sig væk fra det eller hjælpe fængselspersonalet, fordi de ved, det har ret store konsekvenser, når der sker sådan nogle slagsmål, siger han.

Den indsatte, der blev overfaldet, blødte kraftigt fra hovedet, og fik slået tænder løse.

Sagesløst voldsoffer

Kim Østerbye tror, at fangen, der blev overfaldet, bare er et sagesløst offer, og at masseslagsmålet i virkeligheden handler om at sende et signal til fængselspersonalet.

– Hvis min konspirationsteori passer, er jeg sikker på, at bandemiljøet står bag. De kan ikke selv vise deres utilfredshed, fordi de er låst inde, men de kan få andre fanger til at gøre det for sig. For eksempel fanger, der gerne vil optages i de her bander, siger han.

Det er Lars Ricardi, sikkerhedschef hos Kriminalforsorgen i Midt- og Nordjylland dog ikke enig med formanden i:

– Jeg har ikke belæg for at bekræfte, at det skulle dreje sig om et optagelsesritual i bandemiljøet. Der er ikke noget, der indikerer, at det er banderelateret eller har tråde til bande, siger han til DR og underbygger sin påstand med, at registrerede bandemedlemmer sidder i andre afdelinger.

– Men vi er ved at undersøge episoden nærmere, siger han til DR.

Kim Østerbye tror på personalet

Kim Østerbye sætter sin lid til fængselspersonalet og deres erfaring:

– Fængselsbetjentene, der arbejder tæt på fangerne, har en god fornemmelse for, hvad der foregår. Og jeg er sikker på, at de betjente, der deltog i episoden, ved hvad det handler om, siger han.

Kim Østerbye begrunder sin påstand med, at fængselspersonalet gennem flere uger forgæves har henvendt sig til ledelsen og bedt om at få opnormeret personalet, fordi man fornemmede, at der var noget under opsejling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra fængslets ledelse.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu