Fantastisk forårsvejr på vej: Desværre er der et “men”

17. april 2018 07:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

De fleste er tirsdag stået op til tåget og diset vejr, og det kan de nok forvente at blive ved med.

Et pludseligt vejrskifte ødelægger den ellers fantastisk udseende vejrudsigt for de kommende døgn. Det hele begynder dog indhyllet i gråt, og det kan danskerne nok godt vænne sig til – også selv om vi ser frem mod temperaturer op mod 21-22 grader.

Flere steder tirsdag er morgenen indhyllet i tåge og dis, men som Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), siger, så er tanken altså, at det løsner op, som dagen skrider frem. Det kan vi takke solen for.

– Jeg tror, de fleste steder i dag vil få solen at se. Det er usikkert, hvor længe og hvor synlig den bliver, men den skal nok dukke op, siger han. Den naturlige effekt er også, at temperaturen i løbet af dagen stiger til mellem 10 og 15 grader. Ved kyster med pålandsvind lidt koldere; fem til otte.

“Det passer ikke”

Et hurtigt kig på femdøgnsudsigten afslører ganske, at onsdag til fredag bliver nærmest mirakuløst gode dage. Så gode, at Henriksen ser det nødvendigt at gøre nærværende journalist befippet. Det klares med en hurtig vittighed.

– Ja, vi har simpelthen været nødt til at trække det hele tilbage. I stedet bliver det regn og overskyet … Nej, det passer ikke, når meteorologen at indskyde, inden det ender helt galt. For i femdøgnsudsigten er der simpelthen udsigt til temperaturer over 20 grader de tre dage – og sol.

I selv samme prognose skriver DMI således: “… et højtryk syd for Danmark og onsdag bevæger sig nordpå op over den sydlige del af Skandinavien. Det giver os varmere og mere solrigt vejr“.

Et men og en dag uden for

Som det ofte er med gode nyheder, så er der et men. Således er disse gode nyheder desværre ingen undtagelse. I denne sammenhæng er der tale om, at der de kommende dage – selv om sol og varme – er udsigt til tåge først på dagene.

– Nogle vil endda bliver snydt for det her forårsvejr, vi har lovet. Det er ikke til at sige præcis hvor. Det afhænger nemlig af forskellige ting, siger Lars Henriksen.

Han hentyder til havgus. Det er tåge og dis over vandet, der kan blæse ind over land, og det får en ret stor betydning for temperaturerne. Derfor er kystområder med pålandsvind udsat for et komplot, der kan ende med en langstrakt langemand i stedet for sol og “sommer”.

Lars Henriksen har desuden endnu et “es” i ærmet. Han peger på lørdag som en dag, der kan skille sig ud – negativt.

– Temperaturerne dumper pludselig ned, og der kommer koldere luft og meget vind på grund af et lavtryk, siger han. Heldigvis skifter det allerede tilbage til fremgang søndag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu