Fantastisk video: Her er bliver lille Sarah og hunden reddet af helikopter

19. september 2017 16:03 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Eskadrille 722, Helicopter Wing Karup, fandt lørdag den tre-årige Sarah. Se her hvordan.

Her ses Sarah og Manfred fanget på det infrarøde kamera. Video: Værnfælles Forsvarskommando.

Det meste af Danmark – i hvert fald den del, der havde fulgt med i medierne – holdt sikkert vejret lørdag aften, da den kun tre-årige pige Sarah blev efterlyst. Hun havde på det tidspunkt været væk i cirka tre timer i området omkring Vodskov i Nordjylland.

Pigen var gået fra sine bedsteforældres adresse sammen med hunden Manfred.

Ikke længe efter efterlysningen blev udsendt, kunne Nordjyllands Politi dog berolige befolkningen – og Sarahs familie – med, at hun var blevet fundet.

“Redningshelikopteren meddelte klokken 21.28, at de havde fundet pigen i god behold ude på en mark. Hun havde det efter omstændighederne godt, men var lidt kold og våd”, oplyste Nordjylland Politi.

Helikopteren i luften

Det var forsvarets helikopterberedskab, der fløj helikopteren, der fandt Sarah og Manfred.

Nu fortæller et af besætningsmedlemmerne, Ida, om den dramatiske aften.

– Efter mørkets frembrud lørdag aften blev vi alarmeret til en humanitær eftersøgning af den tre-årige Sarah, oplyser systemoperatør og sergent Ida fra Eskadrille 722, Helicopter Wing Karup, i pressemeddelelsen.

Night Vision og infrarødt

Under eftersøgning i mørke anvender besætningen night vision udstyr og systemoperatøren et infrarødt kamera.

– Forholdene til at bruge disse værktøjer var utrolig gode. Vi kunne derfor se fugle på vandet og masser af rådyr i området, hvilket er godt, da det giver en god fornemmelse af størrelsesforhold og varmekilder. Helikopteren er udstyret med en ny HD-skærm, hvilket gjorde en stor forskel for arbejdet med IR-kameraet (infrarød-kamera, red.). Det var tydeligt at skelne rådyr, harer og til sidst hunden.

Startede langs havnen

Besætningsmedlemmerne og politiets indsatsleder blev enige om, at starte eftersøgningen langs havnen – to kilometer fra pigens bopæl.

– Efter at kystlinje og vådområder var gennemsøgt, søgte vi fra havnen og op mod pigens bopæl. Vi havde kun netop koordineret med politiet, at vi ville lægge primært fokus på de åbne områder, da vi på vores infrarøde kamera kunne se en hund og ved siden af denne endnu en varmekilde, som mest lignede en sten, siger sergenten.

Besætningen på helikopteren forsøgte at dirigere politiet til det rette område, men på grund af mørket kunne betjentene ikke se de cirka 300 meter ind på marken.

– I mellemtiden begyndte den lille pige at bevæge sig, og vi bestemte os derfor for at lande lidt derfra, så vores redder og læge kunne tilse hende hurtigst muligt, siger Ida.

– Den lille Sarah var gået cirka 1,5 kilometer, hendes gummistøvler var fyldt med mudder, hun var kold og våd, men hun var ved godt mod, siger Ida, der slutter historien af med den lykkelige krølle:

– Sarah og redderen blev enige om, at hun havde en god historie at fortælle nede i børnehaven. Da vi lettede, kunne vi se den lykkelige genforening mellem mor og datter.

Moderen fødte

Sarah blev passet af sine bedsteforældre, da hun forsvandt. Hendes forældre var nemlig mere end almindeligt travlt optaget: Med at føde en lillebror til den forsvundne pige.

Sarahs forældre var altså på sygehuset – og dermed intetanende om det drama, der samtidig udspillede sig i Rærup ved Vodskov.

– Så ligger vi ude på sygehuset og har født. Og da vi så ringer for at sige, at nu er Sarah blevet storesøster, så får vi at vide, at Sarah hun er væk, og politiet er der, siger Michael Mariager til TV 2 Nord.

– Politiet var bare super skarpe. Og der kom hundepatruljer nede sydfra også. Nede fra Aarhus, Horsens og Viborg, og en helikopter kommer og leder. Det er helt fantastisk. Der bliver lavet en pressemeddelelse, så folk møder op fra nær og fjern. Det var fantastisk altså, siger en tydeligt berørt Michael Mariager.

– Super tak til hele teamet, alle sammen, og alle hjælperne, og alle der har kommet og hjulpet. Vi er evige og dybt taknemmelige, siger Sarahs far til TV 2 Nord.

Mon ikke, Sarahs far i den takketale også inkludere besætningen fra Eskadrille 722, Helicopter Wing Karup?

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu