Far halshugger lille søn: Nu bliver han løsladt

10. maj 2017 13:44 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Faren er blevet frikendt, fordi dommeren mener, han led af sindssyge på gerningstidspunktet.

Far halshugger lille søn: Nu bliver han løsladt
Faren skar hovedet af sin femårige søn med en køkkenkniv for at redde ham fra sin mor. Arkivfoto: SCANPIX

En skizofren far, der halshuggede sin søn bliver nu løsladt fra sindssygehospitalet. Det skriver Daily Mail.

42-årige Josephn Henry Hagerman III har været indlagt på et sindssygehospital, efter at han halshuggede sin femårige søn Joshua i familiens hjem i 2009. Få måneder efter mordet blev han frikendt, fordi dommeren mener han led af sindssyge på gerningstidspunktet. Nu bliver han løsladt til et plejecenter og sine forældre.

Halshyggede søn med savtakket køkkenkniv

Hagerman fra Virginia lider af skizofreni og betingelsen for hans løsladelse fra det psykiatriske hospitalet er, at han skal bo på et plejecenter i hverdagene. I weekenden kan han bo hos sine forældre. Forældrenes hjem ligger lige ved siden af Hagermans tidligere hjem, hvor han brutalt myrdede sin søn.

10. februar 2009 sad femårige Joshua i familiens stue, da hans far angreb ham med en savtakket køkkenkniv. Hagerman havde inden det brutale mord været besat af biblen. Inden mordet havde han været indlagt to gange på grund af paranoia og skizofreni. For at gøre ondt værre, havde han heller ikke taget sin medicin i flere dage inden angrebet.

Morgenen inden mordet var Hagerman sikker på, at hans hustru Shirley var antikrist. Han var sikker på, at Shirley ville torturere Joshua, indtil drengen ville fordømme Jesus.

Smurt ind i blod

Hagerman ville ikke have, at hans søn ville blive fordømt til et liv i helvede ved at fordømme Jesus. Derfor skar han hovedet af den hjælpeløse dreng med en køkkenkniv. Moren prøvede desperat at redde sin søn men uden held. Hun fik selv sår på sine hænder i forsøget.

Efter det brutale drab for Shirley ud af hjemmet, ringede til politiet og bankede desperat på en nabos dør for at få hjælp. Den sindssyge far løb også ud på gaden smurt ind i blod. Kort efter blev han anholdt.

I fængslet drak Hagerman vandet fra toilettet, da han var sikker på, at det var mere sikkert end at drikke vandet, han fik af fængselsinspektørerne. Tre måneder efter mordet blev han erklæret sindssyg og derigennem også uskyldig.

Familie støtter ham

Mandag blev løsladelsen fra det psykiatriske hospital godkendt af en dommer. Her sagde en af Hagermans psykiatere, at han havde opført sig fremragende og at behandlingen gik godt.

– Vi har overhovedet ikke haft nogle problemer med han, fortalte psykiateren.

Det var de ansatte på det psykiatriske hospital, der havde ansøgt om få Hagerman løsladt. Eksperterne indenfor mental sygdom, der vidnede i retten, var enige med hospitalet i, at Hagerman var klar til at blive løsladt, så længe andre tog sig af ham.

– Vi er bare glade for, at det her er overstået og at han får en ny chance, fortæller Hagermans søster Teresa Lancaster og fortsætter:

– Min bror gjorde ikke det her i ondskab. Han er mentalt syg. Når han er på medicin, har han det fint og er stabil.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu