ANNONCE

Far står ikke lige med mor

13. januar 2012 07:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Far står ikke lige med mor
Billede mangler

En af hensigterne med Forældreansvarsloven, der blev indført i 2007 med støtte fra samtlige partier, var at sikre, at fædre blev ligestillet med mødre i skilsmissesager, hvor børn er indblandet.
Nu viser det sig, at det er lige så sjældent, som før loven, at fædrene får hovedansvaret for børnene efter en skilsmisse. Det skriver Information.
Når et forældrepar bliver skilt, skelner man imellem bopælsforælder og samværsforælder. Bopælsforælderen er den, der har barnet boende og modtager børnepengene, mens samværsforælder skal ansøge om samvær.
I 2007 endte 11,8 procent af alle børn med deres far som bopælsforælder. Det tal var i 2011 på 12,6 procent. Til sammenligning var tallet i 1980 13,3 procent.
“Der hersker en gammeldags forestilling om, at moren utvivlsomt er den bedste forælder i både Statsforvaltningen, men oftest også blandt
dommerne, der fælder dom i disse sager,” siger Lars Borring, praktiserende familieadvokat igennem 40 år, til Information.
I Forældreansvarsloven ville man gøre op med det mønster, der oftest resulterede i, at fædrene endte som tabere, og i Foreningen Far undrer man sig over den manglende udvikling.
“Vores indstilling er, at barnet har bedst af have begge sine forældre i sit liv. Og derfor undrer det os meget, hvorfor loven overhovedet ikke har sat ind, som den lovede. Det fastholder ikke alene fædrene i en fuldkommen umulig situation, det er heller ikke i barnets interesse,” siger Lars Hansen, der er formand for Københavnskredsen af Foreningen Far.
Kilde: Information

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu