ANNONCE

Far tiltalt for at voldtage datter

9. januar 2019 11:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Overgreb skal have fundet sted i brudesuiten på Gammelrøj Herregård i udkanten af Kolding.

Far tiltalt for at voldtage datter
Det er uvist, hvordan manden forholder sig til anklagen. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

En 50-årig mand fra Fredericia er blevet tiltalt for at have begået en grusom forbrydelse mindre end et døgn efter sit eget bryllup.

I forlængelse af bryllupsfesten på Gammelrøj Herregård i udkanten af Kolding skal manden således have voldtaget sin egen datter.

Det skriver JydskeVestkysten om sagen, der starter onsdag ved Retten i Kolding. Anklager Iben Lihme Degnbol oplyser til avisen, at der er tale om en voksen datter, og at den tiltalte netop var blevet gift.

Overgrebet skete ifølge anklagen i herregårdens brudesuite natten til den 19. august sidste år mellem klokken 04.00 og 04.45, altså på bryllupsnatten.

I anklageskriftet hævdes det, at den 50-årige truede sig til at have samleje og andet seksuelt forhold end samleje med datteren.

– Tiltalte tog (datteren, red.) hårdt på brysterne og tvang herefter hendes ben fra hinanden, står der ifølge JydskeVestkysten i anklageskriftet.

Forsøgte at stoppe faderen

Det fremgår også, at den voksne datter angiveligt forsøgte at stoppe sin far. Dette mislykkedes imidlertid, da hun “på grund af indtagelse af alkohol var ude af stand til at modsætte sig”, hedder det i anklagen.

Datteren forsøgte angiveligt både verbalt og fysisk at stoppe sin far, men intet af det hjalp tilsyneladende.

Fakta

Straffelovens § 216

§ 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der

1) tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller

2) skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. § 260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Stk. 2. For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.

Stk. 3. Straffen efter stk. 1 kan stige til fængsel i 12 år, hvis voldtægten har haft en særligt farlig karakter eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Stk. 4. Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.

Stk. 5. Det skal ved straffens fastsættelse i almindelighed indgå som en skærpende omstændighed, at forurettede er offer for menneskehandel.

Der er uvist, hvordan den 50-årige forholder sig til den alvorlige tiltale.

Der er afsat to dage til retssagen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu