ANNONCE

Politi efter terrorrygte: Der er intet hold i det

25. maj 2017 17:23 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Nordjyllands Politi slår torsdag fast, at der ikke er noget som helst hold i et rygte om, at en nyligt afdød person planlagde et terrorangreb.

Politi efter terrorrygte: Der er intet hold i det
Et rygte om et planlagt angreb mod karnevallet i Aalborg har ingen hold i sig overhovedet, understreger Nordjyllands Politi. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Torsdag eftermiddag udsendte Nordjyllands Politi en usædvanlig og ganske kryptisk pressemeddelelse.

“Nordjyllands Politi er bekendt med, at der er ét konkret rygte på de sociale medier om, at en navngiven nylig afdød person skulle være involveret i planer om en større hændelse op til karnevallet i Aalborg,” skrev politiet i meddelelsen, hvor det samtidig bliver slået fast, at der ikke er noget hold i rygtet.

Politiinspektør Ole Kristensen fortæller til Newsbreak.dk, at politiet har fået op mod 100 henvendelser fra bekymrede borgere, der havde set rygtet.

– Det er et opslag på Facebook, om at en person skulle have begået selvmord, fordi han ikke ville med i et komplot om at angribe karnevallet. Der skulle være et selvmordsbrev, hvor det står i, siger Ole Kristensen.

Det traditionsrige karneval med optog og fest i de aalborgensiske gader finder sted på lørdag.

Ole Kristensen understreger, at Nordjyllands Politi har efterforsket sagen grundigt, og at der ikke er nogen som helst grund til bekymring.

– Der er intet hold i rygtet overhovedet, siger han.

Forfærdeligt, at sætter sådan noget i gang

Men da rygtet blev ved med at blive spredt, vurderede Nordjyllands Politi, at det var nødvendigt at sende en meddelelse ud. Politiet opfordrer folk til at ignorere rygtet, og i øvrigt kan man trygt gå til karneval, lyder meldingen.

Ole Kristensen oplyser, at der ikke umiddelbart er noget strafbart i at sprede rygtet, og at politiet ikke foretager sig yderligere i sagen.

Politiinspektøren ved ikke, hvad motivet til at sætte gang i det falske rygte kan være, men han forestiller sig, at det er gjort i tankeløshed..

– Det er noget forfærdeligt noget, at sætte sådan noget i gang, siger han.

Det er omkring en uge siden, at Nordjyllands Politi første gang blev opmærksom på sagen, og der blev straks sat en efterforskning i gang.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu