ANNONCE

Farlig bakterie fundet i hurtigmad

3. juni 2020 20:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Er du typen, der lige hapser en gang hurtig mad i Brugsen? Så kig lige med her.

Farlig bakterie fundet i hurtigmad
Wrap med kylling indeholder listeria. Spis den ikke. Foto: Scanpix

Fødevarestyrelsen oplyser onsdag, at der er fundet den potentielt farlige sygdom listeria i et produkt solgt i flere butikker i Danmark. Der er tale om en såkaldt “wrap med kylling og karry”, fremgår det af pressemeddelelsen.

En infektion med madbakterien Listeria monocytogenes kan give sygdommen listeriose. Listeriose er forholdsvis sjælden sammenlignet med for eksempel salmonellose fra salmonella. Til gengæld er listeriose en meget alvorlig og livstruende sygdom.

Det pågældende wrap-produkt er ifølge Fødevarestyrelsen solgt i både Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen, Fakta og Irma over hele landet. Det er virksomheden Catering Danmark, som tilbagekalder produktet via Fødevarestyrelsen.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få kontakt til virksomheden onsdag sen eftermiddag og tidlig aften. Ifølge Fødevarestyrelsen er det analyser, der har påvist forekomsten af den frygtede bakterie.

Symptomer på infektion med listeria kan være influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarm-problemer.

Du bør smide produktet ud eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt, lyder rådet.

Produktdata:
Produktionsdato:28-05-2020
Udløbsdato: 03-06-2020
EAN: 5700384615474

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu