ANNONCE

Farlig sms i omløb: Klik ikke på linket

16. november 2020 20:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Svindlerne forsøger igen at udnytte situationen. Den fælde skal du ikke falde i.

De falske sms’er kan du se i galleriet over artiklen. Og får du dem tilsendt, må du for alt i verden ikke klikke på dem.

Læg mærke til, at linket i sms’erne ikke er ens.

Falske beskeder er ikke noget nyt fænomen. Ej heller, at svindlerne nu forsøger at bruge corona-krisen som indgangsvinkel til at lokke penge ud af dig.

Nu advarer Region Nordjylland om flere falske sms’er – smishing – der lader til at have Region Nordjylland som afsender.

I dem links, du altså ikke skal klikke på.

Det skriver Region Nordjylland på sin Facebook-side.

Region Nordjylland skriver, at der er flere varianter, du skal være opmærksom på, men de vil alle have dig til at scanne dit NemID. Hvilket du selvfølgelig ikke skal gøre.

“Vi er ekstra udsatte i Nordjylland for tiden grundet situationen i de syv kommuner, og det giver tilsyneladende anledning til at forsøge at snyde os med falske SMS-beskeder”, skriver Regionen.

I de falske SMS’er er afsenderen ’RegionNord’, og i teksten er det ’Statens Serum Institut’, der beder dig om at logge ind via linket.

De falske afsendere forsøger nu også med at skrive, at du skal være opmærksom på dine skatteforhold under corona, og at du derfor skal logge ind via linket.

“Linket vil føre dig til ”SKATs hjemmeside” – den er naturligvis også falsk”, skriver Region Nordjylland, der har en opfordring:

“Hvis du eller dine nærmeste modtager lignende beskeder, må I meget gerne tage et screenshot af beskeden og sende det til: socialemedier@rn.dk – og derefter slette den! Det vil hjælpe os meget, så vi kan få has på bagmændene, der udnytter coronasituationen i Nordjylland”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu