ANNONCE
De fleste danskere er formentlig meget interesserede i, hvordan de kan undgå farlige bakterier i mad.
Det til trods er der hvert år tusindvis af danskere, der bliver syge af bakterier eller vira, som har smittet via fødevarer.
Således bliver over 4000 danskere hvert år smittet alene af bakterien campolybacter ifølge Statens Serum Institut.
Udover mad er også forurenet drikkevand og badevand hyppige smittekilder til bakterierne.
Hvis man skal pege på en enkeltstående årsag til, at de farlige bakterier i mad fortsat er så udbredt, er det hygiejnen i både produktion og husholdning.
Det har Professor Hans Jørn Kolmos på Odense Universitetshospitals klinisk mikrobiologiske afdeling tidligere udtalt til Netdoktor.dk.
– Hygiejnen er for dårlig i alle led, lige fra fremstilling til vi spiser maden, siger Hans Jørn Kolmos til Netdoktor.dk.
I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du kan undgå de skadelige bakterier i din egen husholdning.
Symptomerne på, at man er smittet varierer alt efter, hvilken bakterier eller virus der er tale om.
Dog er de mest almindelige symptomer kvalme, diarré og opkast, som ofte vil fortage sig efter nogle dage ifølge Statens Serum Institut.
Artiklen fortsætter under videoen
I de fleste tilfælde vil det ikke kræve behandling, hvis du er blevet smittet, da sygdommen ofte vil gå i sig selv efter nogle dage.
Du bør dog altid søge læge, hvis du har mistanke til, at du er blevet syg af mad.
Bakterier og vira der smitter via fødevarer. I faktaboksen herunder kan du se en oversig
I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du kan undgå farlige bakterier i mad.
Ifølge Statens Serum Institut er campylobacter den fødevarebårne bakterie, flest danskere bliver syge af.
Symptomerne varierer fra bakterie til bakterie. De mest almindelige symptomer er dog kvalme, diarré og opkast.
Her kan du se en oversigt over de mest almindelige, sygdomsfremkaldende bakterier og vira i fødevarer i Danmark.
Clostridium botulinum (Pølseforgiftning)
Kilde: Fødevarestyrelsen
ANNONCE