ANNONCE

Farlige el-løbehjul: Det her skal du vide

10. juni 2019 15:09 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kender du de krav et el-løbehjul skal overholde, og ved du om forsikringen dækker, hvis du kører galt eller skader andre?

Siden januar i år har de nye el-løbehjul været tilladt på de danske veje, og blevet meget populære. Men langt fra alle har styr på, hvordan forsikringen dækker, hvis uheldet er ude. Det til trods for, at det kan blive endog meget dyrt. Derfor er der en række ting, det er meget vigtigt at være opmærksom,  på før man lejer eller køber et el-løbehjul. 

Man skal først og fremmest overholde færdselsreglerne ligesom el-løbehjulet skal opfylde specifikke lovkrav, hvis forsikringen skal dække. Som tommelfingerregel skal man på et el-løbehjul køre efter de samme regler, som hvis man cykler. Gør man ikke det, er der stor sandsynlighed for, at man selv kommer til at betale for eventuelle skader. Også selv om man har de rigtige forsikringer. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra forsikringsselskabet Codan.

I galleriet over artiklen kan man se de vigtigste regler for og krav til et el-løbehjul.

– Kører du på dit eget el-løbehjul, er det din ansvarsforsikring, der dækker, hvis du skader andre personer og deres ting. Ansvarsforsikringen dækker dog ikke føreren af løbehjulet. Her skal du have en ulykkesforsikring, fortæller Camilla Amstrup, privatkundedirektør i Codan, som også opfordrer alle til at huske cykelhjelmen på løbehjulet.

Tjek med dit forsikringsselskab

Hun fortæller også, at såfremt man benytter muligheden for at leje et el-løbehjul i de store byer, skal man være opmærksom på, at udlejerne skal have en ansvarsforsikring. Men også, at man selv har ansvar for kunne dokumentere, at udlejer har ansvarsforsikringen i orden. Desuden skal man igen være opmærksom på, at man skal have sin egen ulykkesforsikring, hvis eventuelle skader på en selv skal dækkes. 

– Er du udsat for, at en person på et el-løbehjul skader dig eller dine ejendele, skal du allerførst huske at få oplysninger fra og om den anden. Desuden om ulykkessted og tidspunkt. Er der tale om et lejet el-løbehjul, der skader dine ejendele, skal skaden anmeldes til udlejerens lovpligtige ansvarsforsikring, siger Camilla Amstrup.

Hun nævner også, at der er forskel på, hvordan de forskellige forsikringsselskaber dækker, og det derfor er en god ide at tjekke det med sit eget forsikringsselskab.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu