ANNONCE

Farlige fødevarer kaldes tilbage

28. november 2019 13:35 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Flere fødevarer er de seneste dage blevet kaldt tilbage blandt andet på grund af vækster af mug.

En række fødevarer er de seneste par dage blevet kaldt tilbage.

Der er tale om færdigretten Chicken Tikka Masala fra CPF Denmark, kraftsky fra KT Food Aps og Meyers Persisk Gryderet fra Løgismose Meyers Food & Foodservice.

Artiklen fortsætter efter videoen

Fødevarerne er kaldt tilbage af forskellige årsager.

Forkerte ingrediensposer

Ifølge Fødevarestyrelsen tilbagekaldes Chicken Tikka Masala, der sælges i Dagli’ Brugsen, SuperBrugsen, Kvickly, Fakta og på Coop.dk, fordi der ved en fejl er flere ingredienser, som ikke er deklareret på indpakningen.

Fejlen er sket i produktionen

– Det er sket i vores topmoderne produktion i Thailand. Der er fejl i en en fjerdel af et parti, der har fået forkerte ingredienser i, som ikke er deklareret på pakken. Det er helt helt uacceptabelt, forklarer salgsdirektør i CPF Denmark Morten Hesselholt til Newsbreak.dk.

Han uddyber, at det, der er sket, svarer til, at der ud af otte poser med Tikka Masala krydderi i, er to poser fra en anden færdigret, som alt sammen er blandet i Chicken Tikka Masalaen.

Det har gjort, at der nu er allergener som hvede, sesam og soya i Chicken Tikka Masala.

Farvede poser

Fejlen er blevet opdaget, da en kunde har taget fat i virksomheden, fordi kunden undrede sig over, at der var sesam i færdigretten.

Men CPF Denmark har allerede taget hånd om fejlen i håb om, at den aldrig sker igen.

– Ingredienserne vil fremover være i farvede poser, alt efter hvilken ret de skal bruges til. Det skal sikre, at de ikke bliver blandet sammen igen på varelageret, siger salgsdirektøren.

Indtil det er implementeret, er der særlig fokus på kvalitetsikring hos virksomheden.

De Chicken Tikka Masala, der er tilbagekaldt, har bedst før datoen 2. april 2021.

Muggen sky

Et af de andre produkter, der ifølge Fødevarestyrelsen tilbagekaldes, er kraftsky fra KT Food ApS.

– Vi får en henvendelse fra en kunde i løbet af den første uge. Derefter ser vi tiden an og afventer situationen for at se, om der er et mønster i det. Efter en uge får vi henvendelser fra seks kunder, forklarer kvalitetschef ved KT Food ApS Kurt Nikolajsen til Newsbreak.dk.

Kraftskyen er i Føtex og Bilka solgt som Budget kraftsky, mens den i Rema 1000 er solgt som Rema 1000 sky. Tilbagekaldelsen vedrører sky, der har bedst før datoen 15. februar 2020.

Iværksætter en undersøgelse

På trods af henvendelserne fra kunder, har virksomheden i egne test ikke kunne finde produkter med vækst af mug, forklarer kvalitetschefen.

Efterfølgende er en større undersøgelse blevet iværksat, for at finde kilden til væksten af mug.

Virksomheden undersøger, om det kan skyldes et nedbrud i produktion, fejl på udstyr, personalets håndtering af hygiejne, eller hvad der kan være årsagen til fejlen.

I galleriet ovenfor kan du blive klogere på alle de fødevarer, der kaldes tilbage samt se billeder af dem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu