ANNONCE

Farligt: Begår du denne fejl med dit julebag?

22. december 2019 15:51 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der er risiko for, at det sundhedsskadelige stof akrylamid udvikles i dine julekager, hvis de får for meget farve i ovnen.

Julen er over Danmark, og det dufter formentligt brunt og brændt i rigtig mange hjem landet over.

Af hensyn til din og andres sundhed, bør du dog være ekstremt varsom med, hvor meget du bruner og brænder i julekøkkenet – det gælder især i forhold til dine julesmåkager.

Bliver småkagerne for brune, er der nemlig risiko for, at det sundhedsskadelige stof akrylamid udvikles i kagerne.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke fødevarer der generelt har et højt indhold af akrylamid.

Artiklen fortsætter under videoen

Det skriver Samvirke.

Vil du mindske mængden af akrylamid i småkagerne, skal du altså ikke bage småkagerne for længe, lyder rådet fra Mette Mecklenburg i Coops kvalitetsafdeling ifølge Samvirke:

– Bag kun småkagerne gule og ikke for brune. Det samme gælder i princippet, når du rister brød eller steger eller på anden måde varmebehandler kartofler. Et par minutters bagetid kan fordoble indholdet af akrylamid i dine småkager.

Lang række skadelige effekter

Ifølge Fødevarestyrelsen findes akrylamid i en række forskellige fødevarer, som man derfor bør være varsom med at indtage.

Akrylamid er kendt for at kunne skade nerver, arveanlæg og formeringsevnen.

Derudover er det kræftfremkaldende.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke fødevarer der generelt har et højt indhold af akrylamid.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu