ANNONCE

Farligt biludstyr tilbagekaldes omgående

7. september 2020 21:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Problemer med et udstyrssæt kan potentielt være livsfarligt.

Farligt biludstyr tilbagekaldes omgående
Et stativ til montering af tagboks fra Thule risikerer ikke at sidde ordentlig fast - det kan potentielt være livsfarligt, fordi hele stativet kan løsrive sig. Arkivfoto: Scanpix

Det står der ikke direkte, men risikoen for livsfarlige situationer er stor, hvis man benytter sig af et udstyrssæt til en tagboks fra producenten Thule, der i en meddelelse tilbagekalder sættet. Der er nemlig fare for, at tagboksen helt falder af taget.

Selve sættet, der er et stativ til at holde boksen, kan du blive klogere på i detaljer i faktaboksen nederst i artiklen.

“Thule Group tager spørgsmålet om produktkvalitet meget alvorligt, og produktsikkerheden er altid i højsædet. Vi foretager grundige test for at sikre, at Thule produkterne overholder alle globale industristandarder og lovkrav”, skriver Thule.

I forbindelse hermed er der opdaget, at et parti bolte til montering af tagboks på en række bilmodeller er fejlbehæftet.

“Boltene er for små, hvilket udgør en risiko for, at Thules tagbagagebærersystem ikke fastgøres korrekt og under bestemte forhold vil kunne løsne sig helt eller delvist fra taget under kørslen”, står det.

Thule anmoder alle, der har købt det pågældende sæt og har en af nedenstående bilmodeller, om at undlade at bruge tagboksen, inden det går galt. Ved henvendelse til købsstedet eller Thule selv kan forbrugerne få penge tilbage.

Fakta

De er omfattet:

Thule Rapid Fixpoint XT-udstyrssæt til montering af Thules tagbagagebærersystem med produktnumrene 3049, 3073, 3123, 3130, 3136 og 3144, der er købt efter den 16. december 2019.

Datostemplet finder du på den originale emballage over EAN-koden.

Samtidig skal det være et sæt til en af nævnte biler.

De biler, som udstyrssættet virker til, er Mercedes C-klasse, Mercedes E-klasse, Mercedes CLS, Toyota Avensis, Ford Transit Custom, Ford Tourneo, Tesla Model S, Fiat Fullback pickup Mitsubishi L200 pickup og Mitsubishi Trition.

Kilde: Thule

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu