ANNONCE

Her udskrives flest fartbøder

10. april 2019 06:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sammenligningstjeneste har fundet de steder, hvor fartbøderne skrives hurtigere, end bilerne kører.

Antallet af fartbøder er højt. I 2016 blev for eksempel 563.755 bilister blitzet af politiet ATK-vogne. ATK står for Automatisk TrafikKontrol. De mange fartsyndere har samtidig betydet, at der i 2016 blev udskrevet bøder for 701 millioner kroner, viste en opgørelse fra Rigspolitiets Nationalt Færdselscenter.

Nu er det imidlertid sammenligningstjenesten Mikonomi, der har fået aktindsigt i de seneste ATK-tal, og her fremgår det, at der bare ér nogle helt vilde højdespringere, hvad angår udstedelse af fartbøder.

Det er en kombination af, at politiet oftere tager opstilling disse steder, men formentlig også fordi, bilister kører hurtigere netop her. Uanset, viser talmaterialet, at der i 2018 blev udskrevet et samlet antal bøder på mere end 540.000.

Samtidig var fotovognene, som de populært kaldes, på de danske veje 9216 gange i løbet af 2018.

Topscorererne på listen er Slagelse Kommune, hvor der i alt er blevet udskrevet svimlende 50.000 plus bøder i løbet af 2018, mens der i Københavns Kommune er skrevet mere end 53.000 fartbøder. I Slagelse er der dog markant flere bøder udskrevet per fotovogn. På kortet her under, som Mikonomi har lavet, kan du se, hvordan det ser ud i din kommune.

I galleriet over artiklen her kan du desuden se de fem kommuner, hvor der oftest er fotovogne på plads.

Kilde: Mikonomi.dk

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu