Farten ned på firmabiler får politisk opbakning

11. februar 2013 13:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Farten ned på firmabiler får politisk opbakning
Billede mangler

På tværs af Folketinget høster ideen om at reducere topfarten i firmabiler stor ros.

 

»Det er godt eksempel på, at man ved at tænke i teknologiske løsninger kan mindske omkostningerne og forbedre konkurrenceevnen. Samtidig med at der gøres noget godt for miljøet,« siger energiordfører Lars Christian Lilleholt (V).

Enhedslistens energiordfører, Per Clausen (Ø), forestiller sig, at der kan laves en afgiftsrabat til vognmænd, der tager forslaget til sig.

»Vi har været gode til at kigge på vognmændenes adfærd. Ideen her kan bestemt indgå i de forhandlinger, der skal være om regeringens udspil til at reducere CO2-udslippet,« siger han.

Direktør i Transport Nord, Andreas Hove, der er manden bag ideen, har fået besparelser på flere tusinde kroner ved at mindske tophastigheden og dermed brændstofforbruget med 20 procent. Hans vognmænd sparer mellem 2500 – 3500 kroner om måneden på de »kassebiler«, de benytter.

»Jeg vil anbefale politikerne at gå ind og kigge på de målsætninger, der er for reduktion af CO2-udledningen inden 2020. De har meget travlt, og der er altså et kæmpe potentiale ved at kigge på firmabiler,« siger Andreas Hove.

Udover besparelsen på brændstof, sparer vognmændene også reparationer, dækskifte og olieskift. Plus det forbedrer et blakket ry hos ræsende firmabiler.

»Hvor tit er du ikke blevet overhalet af en bil, der vejer over 3500 kilo, som har et firmalogo på. De her biler, som har firmanavn på, fungerer også som visitkort. Det handler om image,« siger Andreas Hove.

Hverken Per Clausen eller Lars Christian Lilleholt vil dog lægge sig fast på at lovgive på området.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu