ANNONCE

Konge fanget på kamera

22. marts 2021 17:42 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Medtrafikant fangede kongen overhale med mindst 140 kilometer i timen på motorvejen nær Stenhammar Slot

At den svenske konge er glad for biler er næppe den store hemmelighed for ret mange royale fans. Han er blandt andet indehaver af en lys blå årgang 2020 BMW M8 Competition, der går fra nul til 100 kilometer i timen på cirka tre sekunder og som yder 600 hestekræfter.

Netop den blev han spottet kørende i af en medtrafikant fredag den 19. marts omkring middagstid på motorvej E20 i Järsta i Södermanland nær Stenhammar Slot med en hastighed, der ifølge medtrafikanten var mindst 140 kilometer i timen. Den højest tilladte fart er på stedet 110.

Fanget på video

Denne nåede endda at videofilme den fart glade – eller skal man sige fartgale – konge. Det skriver svenske Expressen, som også viser videoklippet.

Medtrafikanten havde selv lige passeret den blå BMW og bidt mærke i, at det var kongen, der sad bag rattet, da BMW’en tog kraftig revanche og selv overhalede.

“Jeg kiggede på chaufføren for sjov – du ved, det gør man nogle gange af nysgerrighed – og det var tydeligvis kongen,” fortæller han.

Det bliver i øvrigt også bekræftet af et tjek af bilens nummerplade.

Kørte mindst 140

Medtrafikanten siger også, at han med sikkerhed ved, han selv kørte omkring 11o kilometer i timen, da kongen ovehalede ham.

“Kongen blæste bogstavelig talt forbi mig med 140 kilometer i timen – mindst,” siger han og nævner at den blå BMV blev tæt fulgt af en anden bil med livvagter.

Ingen kommentarer

Expressen har forsøgt at få en kommentar til hændelsen fra det svenske hof, men kongehusets informationschef, Margareta Thorgren, ønsker ikke at svare.

Hun vil heller ikke bekræfte om det er korrekt, at kongen rent faktisk befandt sig i sin BMW på motorvej E20 på det pågældende tidspunkt.

“Hvor medlemmerne af den kongelige familie befinder sig, er ikke noget, vi går ud med,” siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu