Politiet har uddelt 62.000 klip i 2017: Nu jagtes disse trafikanter

16. april 2018 12:55 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Selv små fartoverskridelser har også en stor betydning.

Der er god grund til at holde øje med, hvor hurtigt du kører i din bil i denne uge.

I hele Europa sætter politiet ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Også i Danmark vil politikredsene have fokus på farten på vejene, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader. Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

– Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Derfor sætter færdselspolitiet i denne uge ind mod trafikanter, der ikke overholder fartgrænserne.

Der vil være kontrol på de danske veje med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod. For høj fart er et af politiets hovedindsatsområder sammen med uopmærksomhed og spritkørsel.

– Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Små fartoverskridelser koster også liv

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne ”Sænk farten – før det er for sent”.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der udgør en risiko. Tal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker på landevejene var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. over det tilladte.

– De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller.

Fakta

Sådan fordelte klip i kørekort sig i 2017

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader.

Sådan fordelte klippene sig i politikredsene

Nordjylland: 6.779.
Østjylland: 5.091.
Midt- Vestjylland: 7.518.
Sydøstjylland: 8.714.
Syd- og Sønderjylland: 4.037.
Fyn: 5.144.
Sydsjælland og Lolland-Falster: 6.335.
Midt- og Vestsjælland: 2.559.
Nordsjælland: 5.724.
Københavns Vestegn: 3.458.
København: 7.143.
Bornholm: 225.

Kilde: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu