Farum-borgmester: Vi har ryddet op for længst

12. april 2012 14:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Farum-borgmester: Vi har ryddet op for længst
Billede mangler

Rodet efter Peter Brixtofte (V) er ryddet op for længst.
Sådan lyder reaktionen fra borgmesteren i den tidligere bykonges kommune, som i dag hedder Furesø Kommune. Der har siddet tre borgmestre siden Peter Brixtofte, og alle har ifølge nuværende borgmester Ole Bondo Christensen (S) arbejdet med klarere retningslinjer mellem borgmesteren og byrådet.
“Vi har gjort meget for, at byrådsmedlemmerne for bilag tids nok og kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Vi har arbejdet meget målbevidst, og er nu et helt andet sted,” siger Ole Bondo Christensen til Newspaq.
Meldingen kommer, fordi Farum-Kommissionen efter ti års arbejde har fremlagt en rapport om Bixtoftes misbrug af kommunekassen. Den har fået regeringen til at nedsætte et udvalg, der skal sikre klare regler for, hvornår en borgmester kan suspenderes.
Men der er intet i dag, som Furesø Kommune kan bruge i kommissionsrapporten for at få ryddet op.
“Den tid ligger for længst bag os, og de ting som kommissionen taler om, er for længst lavet om i den nuværende Furesø Kommune. Vi læser derfor anbefalingerne fra kommissionen, som de gør i alle andre kommuner,” forklarer borgmesteren.
Farumsagen begyndte at rulle i 2002 primært på baggrund af en række kritiske artikler i BT. Kort fortalt drejer sagen sig om, at Peter Brixtofte i sin tid som borgmester i Farum misbrugte kommunale midler og ødelagde kommunens økonomi.
I alt blev 220 personer afhørt, og resultatet fylder 12.546 sider inklusive bilag. Peter Brixtofte var borgmester i den nordsjællandske kommune fra 1985 til 2002, hvor han trak sig på grund af anklagerne, er blevet idømt to års betinget samt to års ubetinget fængsel.
Farumkommissionens arbejde har kostet 58 millioner kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu