Du gør det helt forkert: Derfor må du først spise fastelavnsboller tirsdag

12. februar 2018 16:05 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

I gamle dage blev fastelavnsbollerne først spist tirsdag

De seneste dage har landets bagerbutikker og supermarkeder bugnet af fastelavnsboller. Men faktisk bør vi slet ikke spise fastelavnsboller endnu, selvom vi har fejret fastelavnssøndag. I hvert fald ikke, hvis vi vil følge de gamle fastetraditioner. Det skriver Videnskab.dk.

Før i tiden var fastelavnssøndag nemlig blot en af de de dage, der blev holdt (æde)gilde, før fasten satte ind.

Her var det først tirsdag efter fastelavn – også kendt som hvide tirsdag – man skulle spise masser af hvede, sukker, æg og mælk. Søndagen og mandagen stod menuen derimod på kød i massevis. Så hvis du allerede har guffet en eller flere af de søde boller, så har du nu en god undskyldning for at smutte endnu en tur i bageren.

Fastelavnsboller stammer fra Tyskland

Fastelavnsbollerne dukkede op i løbet af 1800-tallet. Her blev der bagt en sød hvedebolle, som muligvis stammede fra Tyskland, og den blev efterhånden en traditionel ret tirsdag efter fastelavnssøndag. Det er denne bolle, der med tiden er blevet til de fastelavnsboller, vi kender i dag i en del forskellige udgaver.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu