Fatal skudepisode rammer Schweiz

27. februar 2013 14:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fatal skudepisode rammer Schweiz
Billede mangler

SCHWEIZ: Mindst tre personer er blevet dræbt på en fabrik nær den schweiziske by Luzern som følge af en skudepisode. Blandt de dræbte er gerningsmanden, skriver flere lokale og internationale medier.

 

Skyderiet fandt sted i landsbyen Menznau, der har lidt under 3.000 indbyggere.

»Arbejderne spiste morgenmad i cafeteriet, da det hele endte i en massakre,« siger en mand, der ringede til et særligt telefonnummer for pårørende for at høre om sin fars tilstand, til den schweiziske hjemmeside 20minutes.

»Der var tre døde og syv sårede, flere af dem alvorligt,« siger en polititalsmand til den schweiziske avis Blick.

Det er ikke mange uger siden, der var skuddrama i en anden schweizisk by. I januar dræbte en bevæbnet mand tre kvinder og sårede to mænd i landsbyen Daillon.

Drabene affødte en debat om våbenloven, der gør det muligt for mandlige borgere, som har aftjent deres obligatoriske værnepligt, at opbevare våben uden nogen form for ekstra tilladelse.

Der er intet nationalt register for skydevåben i Schweiz, men flere skøn indikerer ifølge Reuters, at mindst hver tredje af Schweiz’ otte millioner indbyggere ejer et skydevåben. Våbenraten i landet er kun overgået af USA og Yemen, skriver BBC baseret på en undersøgelse fra den Genève-baserede, uafhængige forskningsgruppe Small Arms Survey.

Alle schweiziske mand i aldersgruppen 18-34 år, der har helbredet i orden, skal aftjene værnepligt og udstyres med gevær eller pistol, som de har ansvar for at opbevare i deres hjem, så længe de ikke er i tjeneste.

Indtil for nylig var der mange, som beholdt deres våben efter deres værnepligt, selvom reglerne på området er blevet skærpet, skriver BBC.

Debatten om våbenloven i Schweiz blussede også op efter en skudepisode i det regionale parlament i byen Zug i 2011, hvor 14 blev dræbt. En senere folkeafstemning om, hvorvidt våbenloven skulle strammes, blev imidlertid afvist af vælgerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu