ANNONCE

Fattigdomsdebat gør fattige fattigere

6. december 2011 19:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fattigdomsdebat gør fattige fattigere
Billede mangler

Rekordmange familier risikerer i år at gå forgæves efter julehjælp.
Sådan lyder budskabet fra to af de store hjælpeorganisationer, Mødrehjælpen og Dansk Folkehjælp, som tilbyder en håndsrækning til landets fattige hvert år ved juletid.
Begge organisationer melder, at de har samlet væsentligt mindre ind på nuværende tidspunkt sammenlignet med sidste år.
“Det plejer at være sådan med Mødrehjælpens juleindsamling, at der kommer rigtig mange penge ind fra 1. december, og der ligger vi lige nu langt bagud. Sidste år havde vi på denne dag via vores hjemmeside eksempelvis fået 211.000 kroner ind. Det tal er i år 65.000,” siger Mødrehjælpens direktør, Mads Roke Clausen, til Newspaq.
Det sker samtidig med, at Mødrehjælpen har fået 40 procent flere ansøgninger om julehjælp i år. Hos organisationen frygter man, at den seneste tids debat i medierne er skyld i en øget mistro til fattige.
“Jeg tror, den tilbagegang, vi ser lige nu, skyldes det politiske mediestunt, der har været, og den tvivl, der er kommet i befolkningen, om der findes fattige i Danmark. Men faktum er, at hvis man spørger de økonomiske vismænd, så finder der 75.000 børn i fattigdom i Danmark,” lyder det fra direktøren.
Også hos Dansk Folkehjælp er man på nuværende tidspunkt 500.000 kroner bagud i indsamlingen sammenlignet med sidste år. Her betegner generalsekretæren indsamlingen som “en kæmpe udfordring.”
“Jeg er stensikker på, at den her fattigdomsdebat ikke har gavnet det,” siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem og tilføjer:
“Jeg har selv brugt det meste af ugen på at diskutere fattigdom i flere medier, og det betyder jo at fokus har været der, og overhovedet ikke på den arbejdsopgave vi, Mødrehjælpen eller Frelsens Hær står over for, for den har været trukket i baggrunden.”
Dansk Folkehjælp oplever for fjerde år i træk en fordobling i antallet af ansøgere til Julehjælp. Indtil nu har organisationen modtaget 11.000 ansøgninger fra børnefamilier.
Debatten om, hvorvidt der findes fattige i Danmark, startede, da SF’s socialordfører Öslem Cekic inviterede Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen på såkaldt fattigdomstur.
Her besøgte de kontanthjælpsmodtageren, der viste sig at have godt 5000 kroner til sig selv hver måned, når alle regninger var betalt. Det skyldtes blandt andet, at hun får 3000 kroner i boligsikring.
Det fik Joachim B. Olsen og andre debatører til at konkludere, at der ikke findes fattige i Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu