Fattige mistrives – går ud over deres velfærd

10. april 2012 11:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fattige mistrives - går ud over deres velfærd
Billede mangler

Skam, isolation og selvmordstanker plager landets fattige, viser ny rapport.
 
Fattige danskere mistrives i en sådan grad, at det går ud over deres velfærd.
 
Sådan lyder det i rapporten “Jeg drømmer om, at min journal bliver brændt”, som Rådet for Socialt Udsatte har offentliggjort i dag.
 
Rapporten tegner et billede af livet som bistandsklient som et liv fyldt med skam, isolation, afsavn, mindreværd og selvmordstanker, og en del af problemerne opstår i mødet med det offentlige system, som ikke er klædt godt nok på til at løfte de humanitære opgaver, lyder det fra formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen.
 
“Der er behov for et grundigt værditjek og kursskifte i socialpolitikken. Alt for mange socialt udsatte mennesker fastholdes i et beskæftigelses- og socialsystem, der lægger for meget vægt på systemets kontrol med sig selv og med brugerne, frem for at have øje for de mennesker, der skal have hjælp til at komme videre i livet,” siger Jann Sjursen i en pressemeddelelse.
 
Rapporten har gennemført tre samtaler med i alt 45 deltagere, som sætter ord på livet som fattig og kommer med forslag til en bedre fattigdomsindsats.
 
Det er resulteret i en idébank med mere end 40 forslag, som blandt andet foreslår bedre mulighed for gældssanering og etablering af en fattigdomsgrænse.Læs rapporten her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu