Fattige skal betale for energiaftalen

23. marts 2012 07:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fattige skal betale for energiaftalen
Billede mangler

Da Folketingets partier torsdag indgik den brede energiaftale, vedtog de samtidig, at landets dårligst bemidlede ender med den største regning.
I omstillingen til grøn energi kommer fjernvarmekunderne, som oftest bor i lejligheder, nemlig til at sidde med størstedelen af regningen, mens ejerne af landets 750.000 brændeovne, der oftest findes i velhaver- og middelklassekvarterer, ikke bliver pålagt nye afgifter, skriver Politiken.
Energiaftalen rummer heller ingen nye afgifter for transportsektoren, og det får en række organisationer til at kritisere aftalen.
“Det er urimeligt, at brændeovne og forurenende biler går fri. Med den her aftale kommer mellem- og lavindkomstgrupperne til at betale en relativt større del af regningen end højindkomsterne. Dermed vender forliget den tunge ende nedad,” siger direktør i energisektorens brancheorganisation, Dansk Energi, Lars Aagaard, til Politiken.
i Økologisk Råd er man også skuffet over resultatet.
“Det er uforståeligt, at brændeovne som den eneste forurenende varmekilde ikke er afgiftsbelagt. Især, når det er den mest sundhedsskadelige,” siger sekretariatschef Christian Ege til Politiken.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard er glad for energiaftalen, men indrømmer stadigvæk, at de svageste kommer til at betale størstedelen af regningen.
“Jeg vil ikke udelukke, at aftalen kunne blive fordelingspolitisk mere retfærdig. Men jeg tror faktisk, at vi er enige om, at der er grund til at se afgifterne efter i sømmene. Og det kommer vi til at gøre,” siger han til Politiken.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu