Faxe om BIF-job: Har været bump på vejen

15. februar 2013 08:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Faxe om BIF-job: Har været bump på vejen
Billede mangler

Det vakte opsigt, da Brøndby i oktober tilknyttede John Faxe Jensen som konsulent til det eksisterende trænerteam.

 

Mange kaldte det en devaluering af cheftræner Auri Skarbalius og spåede en kort levetid for den løsning. Men faktisk er det gået over al forventning i samarbejdet mellem parterne, og John Faxes tilstedeværelse har ifølge cheftræner Auri Skarbalius givet en effekt i truppen.

Faxe fungerer både som rådgiver for trænerteamet, men er også dagligt med ude på træningsbanen, hvor han især står for specialtræning for de enkelte spillere. Der er heller ingen tvivl om, at Faxe selv mener, at han valgte rigtigt, da han sagde ja til tilbuddet.

– Nu hvor min rolle sådan for alvor er kørt ind, så nyder jeg virkelig jobbet. Det er en fantastisk position for mig, at jeg ligesom kan se tingene på afstand og så alligevel være med til at sætte mit præg i den daglige træning. Jeg synes, at tingene sådan overordnet set har fungeret rigtig fint, og samarbejdet i trænerstaben har været godt, fortæller Faxe, som i øjeblikket er med Brøndby på træningslejr i Tyrkiet.

Det har dog ikke været helt uden gnidninger, at en så markant skikkelse og tidligere cheftræner pludselig har en rolle i et trænerteam, som i forvejen bestod af Skarbalius og Bent Christensen.

– Der har da været bump på vejen. Det tror jeg slet ikke, at vi kunne undgå med en så ny og usædvanlig rolle. Men vi har sat os ned og evalueret efterårssæsonen og fået talt tingene rigtig godt igennem. Der er jo ingen tvivl om, at vi alle omkring holdet har samme interesse i at skubbe holdet i den rigtige retning, forklarer den tidligere Randers-træner.

De sidste par måneder har været turbulente i Brøndby, hvor der hele tiden har været usikkerhed om, hvorvidt klubben ville eksistere efter 1. februar, og det har været en speciel oplevelse for Brøndby-manden.

– Det har været lidt mærkeligt, for du har spillertruppen og klubben, og imellem de to led står trænerstaben. Det har jo handlet om klubben og spillernes fremtid, og det har da selvfølgelig påvirket alle i klubberne. Men jeg synes faktisk, at spillerne har formået at holde fokus på det sportslige, selv om deres fremtid har været usikker, siger Faxe.

– Jeg er Brøndby-mand helt ind i hjertet, og det har ikke været sjovt at se klubben i den slags problemer, men nu er der plads til at kigge fremad og udelukkende fokusere på at få klubben over nedrykningsstregen i Superligaen. Det er der, den næste store udfordring ligger.

John Faxes kontrakt i konsulentrollen løber sæsonen ud, men lige nu spekulerer den tidligere Laudrup-assistent slet ikke på, hvad der skal ske efter juni.

– Det er slet ikke et tema at snakke med klubben om min fremtidige rolle. Det handler først og fremmest om at redde klubben fra nedrykning, og det er der, jeg bruger alle mine kræfter. Jeg ved ærligt talt ikke, hvad der skal ske efter sommer på det personlige plan, og det har jeg det helt fint med, slår John Faxe fast.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu