FBI redder femårig dreng fra gidseltager

5. februar 2013 00:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FBI redder femårig dreng fra gidseltager
Billede mangler

USA: Den femårige dreng, der blev bortført fra en skolebus for seks dage siden i Midland City, Alabama, er i sikkerhed, mens hans kidnapper er død. Det oplyser amerikanske myndigheder ifølge CNN.

 

– Drengen er fysisk uskadt og er nu på hospitalet, siger Steve Richardson fra FBI på et pressemøde på stedet ifølge CNN.

Et FBI-hold fik mandag eftermiddag kort efter klokken 15 lokal tid skaffet sig adgang til den underjordiske bunker, hvor drengen blev holdt fanget. Det skete, da forhandlingerne med gidseltageren angiveligt var brudt sammen, hvormed FBI vurderede, at drengen var »i overhængende fare«, eftersom hans kidnapper, den 65-årige Vietnam-veteran Jimmy Lee Dykes, var blevet observeret med en pistol.

– Gidseltageren er død, tilføjer Richardson.

En nabo til Jimmy Lee Dykes’ landejendom, hvor dramaet udspillede sig, fortæller til CNN, at han var udenfor, da lyden af en eksplosion forskrækkede ham.

– Jeg hørte et højt bang og så… Jeg tror, jeg hørte riffelskud, fortæller Bryon Martin.

Sent mandag aften dansk tid foreligger der endnu ingen oplysninger om gerningsmandens motiv, ligesom det fortsat er ukendt, hvad han krævede for at lade drengen gå. Ej heller vides det, om gidseltageren specifikt gik efter den femårige dreng, da han tirsdag steg om bord på skolebussen, men ifølge myndighederne er der ingen tegn på, at de to kendte hinanden.

Den femårige dreng blev taget som gidsel i tirsdags, da han befandt sig på en skolebus sammen med flere andre børn.

Den 65-årige Vietnam-veteran Jimmy Lee Dykes steg bevæbnet med et skydevåben om bord på bussen, hvor han skød og dræbte buschaufføren, der forsøgte at blokere adgangen for Dykes, så børnene kunne komme ud. Herefter tog Dykes den femårige Ethan, som ikke nåede ud, med sig og placerede ham i en bunker fire meter under jorden på sin landejendom.

Mens dramaet stod på, gav Dykes den femårige lov til at få chips og legetøj bragt ned i bunkeren gennem et rør. Han accepterede ligeledes, at drengen fik adgang til den medicin, han tager for sin autisme.

Gidseltagningen falder sammen med den seneste tids heftige debat om, hvorvidt man skal stramme våbenlovgivningen i USA. Diskussionen opstod på ny, da 20 elever og seks voksne blev dræbt, da en mand brød ind og skød løs på Sandy Hook School i Newtown i Connecticut i december.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu