FC Fyn kan gå konkurs torsdag

24. januar 2013 09:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FC Fyn kan gå konkurs torsdag
Arkivfoto: Colourbox.
Fodbold

Arkivfoto: Colourbox.

Fodboldklubben FC Fyn går efter alt at dømme konkurs torsdag.

 

Seks et halvt år efter sammenlægningen af de tre klubber B1909, B1913 og Dalum IF står projektet FC Fyn med særdeles dårlige kort på hånden for at overleve dagen ud.

Deadline for en langtidsholdbar redningsplan er netop i dag, 24. januar, og selv om klubben frem til sidste øjeblik arbejder på en løsning af de økonomiske problemer, forudser flere kilder i fusionsklubben, at nøglen må drejes om.

– Jeg har svært ved at se, hvorfor der inden for den seneste uge ikke er kommet en e-mail ud med et eller andet, såfremt der var noget positivt. Det er svært at tro på, at vi lige pludselig er reddet, siger en af holdets store profiler, angriberen Jesper Kjærulff.

– Jeg håber, at redningsplanen lykkes for ledelsen, og at den arbejder stenhårdt for at gøre det, men spørger du mig nu, tror jeg ikke rigtig på en redning, tilføjer Kjærulff.

Sporten.dk har været i kontakt med flere ansatte, som ikke har fået løn de seneste måneder. Samtidig skylder FC Fyn 30.000 kroner i feriepengesagen. Ligesom lønnen er de penge også udeblevet, og derfor har Spillerforeningen hevet klubben i retten.

Angriberen Mads Overgaard er blandt de spillere, der har taget sine forholdsregler og flyttet sine ejendele i klubben hjem.

– Da vi havde sidste træning inden jul, tog jeg mine ting med. Og det var der forskellige grunde til. Hvis nu klubben ville gå konkurs, ville jeg gerne kunne hente mine ting uden at skulle igennem en plombering. Det var lige så meget for at få sine ting med hjem, når nu der var lang ferie, forklarer Mads Overgaard.

Spillemæssigt kom FC Fyn fint fra land i denne sæson og tabte kun to ud af de første 12 kampe, men da først lønnen udeblev i oktober, begyndte resultaterne at svigte. Holdet tabte de sidste syv kampe i efteråret og ligger nu på sidstepladsen i Betsafe Ligaen.

Seneste udmelding fra klubben kom så 10. januar, da førsteholdstræningen skulle være begyndt forud for forårssæsonen, men ikke gjorde det, fordi klubbens fremtid hang i en tynd snor.

Her oplyste formand Klavs Larsen, at udenlandske investorer muligvis ville redde klubben, men ifølge sporten.dks oplysninger sker det ikke, og dermed ser det ud til, at klubben får aldeles svært ved at redde livet.

– Vi har besluttet, at vi vil melde afgørelsen ud fælles, for ellers er der nogen, der ved mere end andre, og det er ikke fair, synes jeg. Jeg forventer, at vi melder noget ud i morgen (torsdag, red.), siger FC Fyn-formand Klavs Larsen.

Mange af de ansatte har ikke fået løn i lang tid, så det virker, som om I ikke kan få reddet klubben?

– Jeg må sige det, jeg allerede har meldt ud: At vi vil lave en samlet løsning, som har fremtidige perspektiver. I vores verden er det ikke nok at redde klubben i en eller to måneder. Det giver ikke mening for nogen. Og kan vi ikke det, siger vi, at vi stopper her.

Du lyder ikke så optimistisk omkring en redning?

– Det er da et scenarie, som absolut er på banen (at klubben går konkurs, red.). Hvis ikke vi får den kapital, der får det hele til at køre på plads, så er det jo konsekvensen. Det kan ikke udelukkes. Det kan sagtens blive udgangen på det her – hvis ikke pengene kommer, lukker butikken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu