ANNONCE

-Danmarks største fjols

11. august 2020 05:48 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Fodboldklubben ønsker en officiel undskyldning fra Mattias Tesfaye efter et verbalt angreb mandag på Twitter.

-Danmarks største fjols
Mattias Tesfaye (S) har fjernede sit tweet, men FCK krævede alligevel en officiel undskyldning. Den fik fodboldklubben sent mandag aften. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

FC København bad tidligere mandag udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om en undskyldning, efter at politikeren havde luftet en nedladende kommentar på Twitter. Og den er han nu kommet med.

Få timer forud for mandagens opgør mod Manchester United i Europa League skrev Tesfaye ifølge FCK følgende på Twitter:

– FCK-United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck.

Kommentaren henviste formentlig til de to FCK-spillere Jens Stage og Kamil Wilczek.

De to spillere har hver især været klubikoner i henholdsvis AGF og Brøndby, som er to af FCK’s konkurrenter i Superligaen.

Sent mandag aften var Mattias Tesfaye så på Twitter igen med en undskyldning. Den lyder såleledes:

– Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil.

Krævede undskyldning

Tesfaye havde forinden slettet sit første tweet, men fodboldklubben krævede stadig en undskyldning af politikeren.

– Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt, lød det på klubbens hjemmeside.

– Det er forkert over for spillerne, men det er det i høj grad også over for spillernes familier, der i forvejen har måttet stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det.

FCK fandt det desuden besynderligt, at en dansk minister ikke ønsker klubben det bedste, da FCK beskæftiger hundredvis af mennesker.

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, fik Tesfayes første tweet læst op på pressemødet efter FCK’s 0-1-nederlag til Manchester United. Nordmanden er ikke imponeret over politikerens brug af øgenavne om FCK-spillere.

– Når han vågner op i morgen, så vil han føle sig som Danmarks største fjols, siger Ståle Solbakken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu