FCKerne føler sig på rette vej

17. februar 2013 21:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FCKerne føler sig på rette vej
Billede mangler

De danske vicemestre fortsatte i aftes forberedelserne til Superliga-premieren med en træningskamp mod det norske storhold Rosenborg. Det var dermed to hold, som i en årrække har kæmpet om titlen som Nordens bedste, der krydsede klinger.

 

Baseret på aftenens forestilling var der dog ingen tvivl om styrkeholdet. FC København var stærkest og vandt 1-0 på en hovedstødsscoring af den islandske midtstopper Ragnar Sigurdsson. Nu mangler kun to træningskampe i den kommende uge, inden det går løs i Superligaen mod OB 3. marts.

»Vi er godt på vej, men der var en masse ting, der rent spillemæssigt ikke fungerede i dag. Primært på grund af banen. Men det må vi ikke lade os frustrere af,« analyserede FCK-anfører Lars Jacobsen med henvisning til det græstæppe, der mest af alt mindede om en pløjemark fra den jyske hede.

»Det er ikke nemt at få bolden til at glide, når den først er trevlet op. Vi ser frem til et nyt græstæppe.«

Gammel kending på besøg

Gårsdagens modstander var danskerkolonien Rosenborg, der stillede op med ny-erhvervelserne Nicki Bille, Tobias Mikkelsen og den tidligere Brøndby-profil Mike Jensen.

Sidstnævnte blev dagens hovedperson. Ikke så meget for spillet på banen, selvom han som Rosenborgs indpisker på den centrale midtbane var et af udeholdets få lyspunkter. I højere grad skyldtes hans hovedrolle de konstante tilråb og hadesange mod ham, når han modtog bolden. De kom som en konsekvens af den tidligere Brøndbyers seneste udtalelser om sit had til de danske mestre.

»Vi hader Mike,« lød det gentagne gange fra FCK-fansene.

»Det føltes godt. Hvis jeg var ved at blive træt, sørgede de for, at jeg hurtigt fik kræfter igen,« lød det kækt fra Mike Jensen, der dermed sørgede for, at træningskampen fik lidt ekstra nerve.

»Fodbold er følelser. Hvis der ikke var følelser og gnist, var der ingen fodbold. Det var der i dag, og den lir hører med til fodbold. Det tror jeg, vi alle har været udsat for, og det er fint. Det viser bare, at det betyder noget for spillere og fans. Den lir skal man kunne tage,« sagde Lars Jacobsen.

Mike Jensen leverede som altid en energisk indsats, men hjælpen fra medspillerne var til at overse. Hverken Tobias Mikkelsen eller Nicki Bille fik ikke meget ud af anstrengelserne.

Bedre gik det for FCKerne, der stillede op med et stærkt mandskab. Profiler som Nicolaj Jørgensen, Andreas Cornelius, Lars Jacobsen og Christian Bolaños var alle med fra start. Det var den tidligere landsholdsspiller Daniel Jensen, som FCK har hentet på en fri transfer i vinterpausen også.

»Han bringer noget ekstra kvalitet med sin teknik og øje for dybdeboldene. Det har vi manglet. Men der er hård konkurrence på midtbanen,« siger FCK-træner Ariël Jacobs.

En plads som Thomas Kristensen, Thomas Delaney, Martin Vingaard og Claudemir alle er i spil til at dække.

Den belgiske træner indrømmer dog, at holdet til sæsonpremieren er ved at være på plads.

»Jeg har en idé om startopstillingen. Men der er stadig to kampe endnu, så meget kan ændres.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu