Et helt nyt topniveau

1. marts 2013 09:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Et helt nyt topniveau
Billede mangler

Lige på en dag som i går var det svært at forestille sig, at det inden for få døgn skulle blive specielt uroligt i Farum Park. Forårssolen virkede næsten lun, græsset stod grønt i al sin kunstige flor, og oppe i AL-Bank Loungen trissede spillere og trænere rundt og tog for sig af buffeten mellem interviewene med de ikke alt for talstærkt fremmødte journalister.

 

Der blev hyggejoket. Jores Okore spurgte på vegne af en af truppens muslimer, om der var gris eller ko i kødsovsen og fik det svar, at der ikke var noget at være bange for:

»Bare rolig, det er ikke svin. Det er oksekød. Eller hest.«

Søndag eftermiddag vil der igen være buffet i loungen, men da vil den (tynde) røde saftevand være skiftet ud med øl og vin, og sponsorerne vil med forventningen stå og kigge ned på banen, hvor spillerne vil være oppe i et helt andet gear. De vil løbe og varme op, der vil være musik i højttalerne, drengene vil stå ude ved tribunerne og grille store fede stadionpølser, og Tiger-maskotten vil gå rundt og vinke til børnene.

Uroligt og spændende

Men hvad der sker, når kampen klokken 14.00 bliver sat i gang, er ikke til at vide. Ikke engang Kasper Hjulmand, mesterskabstræneren, ved det. Sådan er det med forårspremierer. Ingen ved, hvordan holdene er kommet gennem vinteren, men man kan have en fornemmelse.

»Min fornemmelse er, at det bliver mere uroligt,« siger Kasper Hjulmand og tilføjer:

»Men måske også mere spændende.«

I løbet af vinteren har FC Nordsjælland skilt sig af med tre spillere, der normalt ville være klare førstevalg i startopstillingen: Michael Parkhurst, Enoch Adu og Mikkel Beckmann. Tre spillere med store kvaliteter og bærende roller i guld-sæsonen, og udskiftningen vil kunne mærkes. Det bliver – ja, mere uroligt, men også mere tempofyldt.

»Jeg tror, vi vil se et helt vildt spændende topniveau. Vi har sagt farvel til nogle dygtige spillere, men vi har fået nogle andre ind, der har mere fart og måske også arbejder mere. Vi kan godt ramme en topklasse, vi ikke har set før, men det kan også blive lidt mere risikabelt,« siger Kasper Hjulmand.

Fremadrettede spillere

»Vores højre side er blevet hurtigere. Vi har fået Uffe Bech ind, og med Ticinovic eller Gundelach bag ved ham får du altså en helt vildt hurtig højrekant. I venstre side ser det spændende ud, når Mtiliga og Joshua John rammer deres topniveau, og centralt har vi fået nogle fremadrettede spillere ind, der har noget, vi ikke havde før,« siger Hjulmand.

Netop på den centrale midtbane har FCN sagt farvel til Superligaens mest pasningssikre spiller overhovedet. Ofte lå han på an afleveringspræcision på over 90 procent, hvilket på internationalt plan er helt oppe i Xavi- eller Iniesta-højder, men til gengæld scorede han aldrig – som i aldrig – og lagde sjældent en målgivende aflevering.

»Adu mistede sjældent bolden, men han flyttede sig heller ikke ret meget. Der har vi noget andet med Conor O’Brien og AC (Anders Christiansen, red.). De er bedre fremad og har begge nogle værktøjer, der gør dem mere målfarlige.« siger Hjulmand.

»Men vi kan blive sårbare bagude. Det bliver spændende at se.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu