FCN sælger profil for 15 millioner

22. januar 2013 08:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FCN sælger profil for 15 millioner
Billede mangler

FC Nordsjælland scorer mindst 15 millioner kroner på Enoch Adu, der skifter til belgiske Club Brugge

 

Club Brugge slår igen til på det danske marked og henter en af Superligaens store profiler. Det kan sporten.dk i dag afsløre.

Ifølge sporten.dks oplysninger er belgierne blot detaljer fra et køb af FC Nordsjællands midtbaneprofil Enoch Adu.

Sporten.dk erfarer, at ghaneseren i dag kl. 11.00 gennemgår lægetjek, hvorefter der blot mangler en signatur på kontrakten af 3,5 års varighed, før Enoch Adu officielt præsenteres i en af Belgiens største klubber.

– Jeg har absolut ingen kommentar, lyder det fra Enoch Adus agent Allan Bak Jensen.

Dermed er FC Nordsjælland blot et kontrafej fra at gøre en overordentlig god handel – set isoleret på økonomien.

22-årige Enoch Adu, der selv har ønsket at skifte klub, kom gratis til nordsjællænderne fra franske Nice i 2010 og har siden bidt sig fast på 6’er pladsen som en spiller med stort potentiale – et potentiale som Club Brugge ifølge sporten.dks oplysninger er villige til at betale 15 millioner kroner for. Plus bonus ved eventuelt videresalg. Det bliver FCNs næststørste salg i tidens løb kun overgået af Andreas Bjellands afgang til Twente.

I et bundfrossent spillermarked er det en præstation i sig selv at få millionerne til at rulle, men det stiller FCN overfor en sportslig udfordring.

De forsvarende danske mestre har allerede sagt farvel til bærende kræfter som Michael Parkhurst, Mikkel Beckmann og Andreas Laudrup. Nu forsvinder Enoch Adu med 99,9 procents sikkerhed, alt imens også landsholdsspilleren Jores Okore ligner en spiller på vej væk.

Adus farvel giver nu plads til landsmanden Kamal Issah, der sammen med Anders ’AC’ Christiansen skal udfylde det nye hul ved siden af kaptajn Nicolai Stokholm på den nordsjællandske midtbane.

Club Brugge havde i første omgang ikke Enoch Adu som førsteprioritet som indkøb til den centrale midtbane, men må se sig som taberne i kapløbet om Bernard Malanda-Adje. Det belgiske stortalent er tæt på at skifte fra Zulte-Waregem til Fulham for mere end fire millioner euro – her kan Club Brugge ikke følge med og har i stedet rettet fokus mod Farum og Enoch Adu.

Her har man fulgt Adu i over et år og gør nu alvor af de 17 scouting-rapporter, belgiernes talentspejdere har forfattet på ham i tidens løb. Nu bliver rapporter til kontrakt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu