FDM advarer: Store sikkerhedsmangler i varebiler

7. januar 2013 18:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FDM advarer: Store sikkerhedsmangler i varebiler

VArebiler sikkerhed

En ny test fra det europæiske testsamarbejde Euro NCAP får FDM til at kræve mere sikkerhed i varebiler. Flere har alvorlige sikkerhedsmangler.

 

Mens personbilerne bliver mere og mere sikre, så ser det skidt ud for sikkerheden i varebilerne. En ny test foretaget af den europæiske testorganisation Euro NCAP afslører, at varebilerne har store mangler, når det gælder kollisionssikkerhed. Flere af varebilerne opnår kun to og tre stjerner ud af fem mulige, og det er langt fra den standard, almindelige personbiler opnår, når de bliver sendt mod crashtest-muren.

 

”Producenterne af disse biler bør tage testresultaterne meget alvorligt og overveje, hvad de kan gøre for at højne sikkerheden. Samtidig bør man også se på, om lovgivningen er god nok i forhold til sikkerhedsudstyr for disse biler. Derfor opfordrer vi sammen med Euro NCAP politikerne til at se på sikkerhedskravene til varebilerne”, siger Søren W. Rasmussen, FDMs sikkerhedsrepræsentant i Euro NCAP.

 

I testene var Ford Transit Custom, som også sælges som Transit Tourneo, det eneste køretøj der scorede topkarakteren fem stjerner. Hyundai H1 og Fiat Scudo fik kun tre stjerner, mens Renault Trafic skuffede med kun to sikkerhedsstjerner. Fiat Scudo er identisk med bilerne Peugeot Boxer og Citroën Jumper, mens Renault Trafic er identisk med bilerne Opel Vivaro og Nissan Primastar.

 

“Disse køretøjer bliver oftest brugt af erhvervslivet som varevogne, men karrosseriet benyttes også som minibus for både private og offentlige institutioner. Derfor bør disse brugere være opmærksomme på, at disse biler ofte ikke har det seneste sikkerhedsudstyr, og at sikkerheden er langt fra de standarder, der findes i moderne personbiler”, siger Søren W. Rasmussen.

 

For eksempel er ESC ikke standard i alle udgaver, og ved et sammenstød giver de fleste varebiler ringe beskyttelse for såvel andre trafikanter som fodgængere.

 

Nogle producenter har valgt at opgradere varebilerne med ekstra sikkerhedsudstyr, hvis de sælges som minibusser. F.eks. har Ford Transit Custom gardinairbags, hvilket hjalp varebilen til at score point i den krævende sidekollisionstest mod en lygtepæl. Også Fiat samt tvillingemodellerne har valgt at øge sikkerheden ved at gøre forsædepassagerairbag til standard i flere biler på de europæiske markeder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu