ANNONCE

FDM: Ferien kan blive rigtig dyr, hvis du glemmer dette

3. juni 2018 10:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der vanker kæmpebøder til bilister, der ikke har styr på sagerne - eller tror de kan liste sig uden om.

Hvert år rejser mangt en dansker på sommerferie, og der er forskellige måder at gøre det på. Flytrafikken boomer, og det vælger 66 procent af alle danskere hvert år som transport til længere ferier ifølge Danmarks Statistik. De resterende rejser med bus, bil, tog og så videre.

En gammel dansk klassiker er kør-selv-ferien, og den kan risikere at blive en hel del dyrere end beregnet, hvis du ikke har styr på sagerne, mener Forenede Danske Motorejere (FDM).

I et nyhedsbrev skriver foreningen nemlig, at mange af de foretrukne destinationer for køreferier har såkaldte miljømærker og lignende. De mærker slipper du bare ikke udenom.

– I flere lande – måske også flere end mange er klar over – kræver det et mærkat af den ene eller anden slags, hvis man vil køre på motorvejene eller ind i de større byer. Det gælder også, selvom man kun skal køre på et kort stykke af motorvejen. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvilke regler der gælder i de forskellige lande og sørge for at have gyldige miljø- og motorvejsmærkater, inden man kører hjemmefra. Mærkerne er nu en gang langt billigere end den bøde, man nemt risikerer, siger Dennis Lange, der er juridisk konsulent i FDM.

I galleriet over artiklen kan du se, hvilke lande, du skal have miljømærkat til – og i så fald hvor travlt du har med at bestille det.

Samtidig minder FDM om, at det er vigtigt, at du medbringer bilens registreringsattest, hvis uheldet er ude. Du skal nemlig kunne bekræfte, at bilen er din. Det kan du kun gøre ved at fremvise bilens registreringsattest. Du behøver dog kun at have registreringsattestens del et med.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu