FDM: Forsikringsselskaber betaler for lidt for skadede biler

18. juli 2012 07:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FDM: Forsikringsselskaber betaler for lidt for skadede biler
Billede mangler

Når bilejere får en skade så betaler forsikringsselskaberne for lidt – det mener FDM, der understreger at en brugt bil med skade er mindre værd end en uden.

 

Forsikringsselskaberne skal udbetale en værdiforringelsesskade oven i en almindelige forsikringsudbetaling, når en bilejer får en skade på en bil. Når bilen skal sælges er den nemlig mindre værd end en tilsvarende bil, der aldrig er blevet skadet. Det mener FDM, der ikke er imponerede over de danske forsikringsselskabers skadesudbetalinger.

– Vi oplever ofte, at bilejere der er blevet påkørt enten ikke får en værdiforringelseserstatning eller tilbydes et beløb, som er mindre end det reelle beløb, bilen har mistet i værdi, siger advokat i FDM Anne-Louise Ipland, som understreger, at det er den ansvarlige skadevolders ansvarsforsikring, der skal dække et eventuelt værditab.
Hvor meget forsikringsselskaberne tilbyder i værdiforringelseserstatning, baserer sig på retningslinjer som brancheorganisationen Forsikring & Pension har udstukket til brug for den interne sagsbehandling. De siger blandt andet, at skaden skal koste 20-30 procent af bilens handelsværdi. Derudover må bilen ikke være ældre end to-tre år, hvilket betyder, at mange slet ikke tilbydes værdiforringelseserstatning. Men den går ifølge FDM ikke.
– Uanset skadens omfang eller bilens alder skal man stilles økonomisk, som var skaden ikke sket. Derfor bør spørgsmålet om erstatning også følge erstatningsretten og ikke forsikringsselskabernes interne retningslinjer. Her er det værd at huske på, at man ikke har indgået nogen aftale med modpartens forsikringsselskab på forhånd. Derfor skal man heller ikke nødvendigvis stille sig tilfreds med forsikringsselskabets første bud på erstatning. Det er langt fra sikkert, det dækker det værditab, man har lidt, siger Anne-Louise Ipland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu