ANNONCE

FDM laver videoer for at fremme børns brug af reflekser

13. januar 2012 18:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FDM laver videoer for at fremme børns brug af reflekser
Billede mangler

FDM vil have flere børn til at bruge reflekser og har produceret en række videoklip, der skal hjælpe børn og unge med at forstå faren.
 
Det sker som konsekvens af, at mange børn og unge er ikke klar over, at bilister ikke kan se dem, hvis de ikke bruger reflekser efter mørkets frembrud.
 
Rækken af videofilm skal gøre målgruppen opmærksom på problemet samt få de unge trafikanter til at ændre adfærd. I en af filmene illustreres faren ved ikke at være synlig med en dramatisk påkørsel af en testdukke foran en gruppe børn og unge.
”Børnene, der deltog i vores optagelser, blev alle meget overrasket over at se, hvor slemt det kan gå, og hvor svært det er at se de bløde trafikanter som fodgængere og cyklister, når de ikke har reflekser eller lygter på. Derfor håber vi, at den her event hjælper børnene med at forstå, hvor farligt det er, når de bevæger sig ud i mørket uden reflekser og lys,” siger kursuschef Michael Malmquist fra FDM Sjællandsringen.
FDMs gode råd til at blive set i mørket:
• Tag ansvar for din egen synlighed i trafikken – og hjælp dit barn med at gøre sig synlig
• Brug af trafikvest er en rigtig god måde at gøre sig synlig i mørket
• Sæt evt. små, blinkende cykellygter fast på tøjet – de er effektive og meget synlige i mørket, især når der ikke er billygter eller anden belysning, der aktiverer reflekserne
• Stå ikke helt stille, men bevæg dig lidt – en refleks i bevægelse er mere synlig
• Gå imod trafikken, så bilisterne kan se dig
• Find en trafiksikker påklædning, der passer dig både i stil og størrelse – og husk det hver gang du går ud i mørket

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu