ANNONCE

FDM revser disse bilmærker med kort garanti

15. december 2018 09:04 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En lang række biler sælges med en væsentligt kortere garantiperiode end de syv år, andre mærker sælges med

En lang række bilmærker får hug af FDM for at tilbyde en kort garanti på nye biler. Det skriver FDM.

”Lidt groft kan man sige, at halvdelen af bilproducenterne, der fastsætter bilens garanti, ikke stoler helt på, at deres produkt kan holde i længere end to år. De tør i hvert fald ikke give en længere garanti mod egne fejl”, siger jurist i FDM, Michael Ern Nielsen, der har gennemgået nyvognsgarantier for de mest solgte bilmærker, til FDM.

Kun 10 bilmærker lever op til de krav, FDM stiller til en bil-garanti. Du kan i galleriet til denne artikel møde de bilmærker, der ifølge FDM bliver soligt med den dårligst mulige garanti.

FDM har tidligere skrevet, at man som køber af en ny bil bør være opmærksom på, at bilfabrikanter i visse tilfælde benytter sig af en såkaldt “nyvognsgaranti.” Det er, ifølge FDM et ord, der i sidste ende bare dækker over det, der i forvejen er omfattet af reklamationsretten.

Når du har et ansvar

Reklamationsretten gælder også for nye biler, og du har to års reklamationsret, når du køber bil i Danmark. Hvis der opstår en mangel på din bil inden for de første seks måneder efter dit køb, skal sælgeren sandsynliggøre, at fejlen også var til stede, da bilen blev solgt, herefter er det op til forbrugeren at bevise det.

Du kan se hele listen her.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu